DOBAR PROSJEK

Plaća uprave u 'Termama ZG' 17.000 kuna

26.03.2009 u 19:19

Bionic
Reading

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo prihvatilo je danas izmjene i dopune Odluke o socijalnoj skrbi kojima se pravo na novčanu pomoć za osobne potrebe (džeparac) korisnicima doma za starije i nemoćne osobe, osim na korisnike domova čiji je osnivač grad, nastoji proširiti i na 20-ak korisnika tzv. privatnih domova

To pravo mogu ostvariti korisnici s privremenim ili stalnim smještajem u domu na području Zagreba kojima je to pravo utvrđeno rješenjem zagrebačkog Centra za socijalnu skrb.

Po dosadašnjim propisima, pravo na besplatnu godišnju pokaznu kartu imaju dobrovoljni davatelji krvi, i to muškarci koji su krv dali 50 i više puta i žene koje su krv dale 35 i više puta. Izmjenom Odluke predlaže se da pravo na besplatni pokaz ostvare žene koje su krv dale 20 i više puta te muškarci koji su krv dali 30 i više puta.

Prihvaćen je i prijedlog zaključka o odobrenju financijske potpore trgovačkom društvu "Terme Zagreb", kojemu je na čelu Uprave Saša Mesić, kći predsjednika Republike Stjepana Mesića. Poslovnim planom "Termama" se odobrava subvencija za za rad od 650.000 kuna i kapitalna potpora od 600.000 kuna za investicije.

Na upit novinara jesu li određene plaće članova Uprave u "Termama Zagreb", pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo je odgovorio da će prosječna neto plaća biti oko 17.000 kuna, a koliko će tko točno imati, ovisit će i o broju godina staža i ima li djece.

Poglavarstvo je i ZET-u odobrilo i kapitalnu pomoć od 73 milijuna kuna za podmirenje kamata na kredit za nabavu 26 autobusa te za otplatu glavnice i kamata za kredit za nabavu 70 niskopodnih tramvaja.

Gradsko poglavarstvo je prihvatilo i izvješće o radu za 2007. i 2008. u kojem se navodi i da su "nastavljene započete reforme i promjene u gradskoj upravi". Zagrepčanima je stavljena na raspolaganje još kvalitetnija gradska uprava, "čime su tromost, sporost, birokratiziranost i ostale negativne konotacije rada u upravi postupno uklanjane, a građanima pružena brža, bolja i obuhvatnija usluga", stoji u izvješću.