Hrvatska ČAČIĆ U VARAŽDINU

'Sjever ne treba pomoć, samo mu treba prestati uzimati'

'Sjever Hrvatske ne treba pomoć, već mu samo treba prestati uzimati i ništa od toga ne vraćati. To je sve što sjever ima za poručiti', ustvrdio je Radimir Čačić, predsjednik HNS-a i koordinator HNS-a za III. izbornu jedinicu tijekom ranojutarnjeg druženja s građanima na varaždinskoj tržnici

Čačić je uvjeren da sjever može još puno toga dati Hrvatskoj, ali isto tako misli da više ne može tolerirati ovo što sada imamo - bacanje u bunar bez dna.

'U prerađivačkoj industriji, koja dominira u varaždinskoj regiji i Zagorju, a malo manje u Međimurju gdje je industrija kvalitetnija, očekuje se odterećenje, odnosno prilika da prežive. Ni jedno radno mjesto se ovdje više ne smije gubiti', rekao je Čačić u čijoj su pratnji bili krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić, međimurski župan Ivan Perhoč, varaždinski župan Predrag Štromar, saborski zastupnik Zlatko Koračević te kandidat HNS-a, SDP-a i HSU-a za varaždinskog gradonačelnika Goran Habuš.

Nezavisni Horvat je HDZ-ov

Čačić se osvrnuo i na skore izbore za varaždinskog gradonačelnika za čije se mjesto kandidirao i aktualni zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatko Horvat, inače bivši osnivač HNS-a u Varaždinu i njegov dugogodišnji predsjednik, a danas nezavisni kandidat. 'Naravno da i ovoga puta postoji kandidat HDZ-a za varaždinskog gradonačelnika. Svatko tko je pri zdravoj pameti zna da je HDZ u Varaždinu uvijek imao dva kandidata: jednog koji je nosio njegovu markicu i jednog koji se do jučer zvao Čehok. Međutim, sada su toliko slabi da moraju svi ići na kup i svi jesu na kupu: i bivši Čehokovi, i HDZ, i HSS - svi su na jednoj točki koja se u ovom trenutku zove Zlatko Horvat', kazao je Čačić.

Kao primjer neodgovornog vođenje zemlje izdvojio je najavu Vlade o vraćanju dijela duga umirovljenicima uz pomoć dionica JANAF-a i Croatia osiguranja.

'Ova odluka u vezi JANAF-a izravno utječe i na sjever, odnosno nekonkurentnost hrvatskog tržišta energenata. Naime, onog trenutka kada prodate JANAF gubite mogućnost usporedne opskrbe naftom i naftnim derivatima koja sada još postoji. No što će biti, vidjet ćemo', upozorio je.

Jedan od čelnika Kukuriku koalocije osvrnuo se i na izjave ministra Đure Popijača u vezi s najavom rješavanja duga umirovljenicima, odnosno privatizacije INA-e.

'Bilo bi dobro da ministar najprije dobro pročita Zakon o privatizaciji INA-e. Naime, ustvrdio je da je koalicija 2002. donijela zakon po kojem se mora prodati INA do ispod 25 posto. A u zakonu izričito piše da se ne smije prodati. Dakle, kada jedan ministar izravno iznosi laž, koju je lako utvrditi čitanjem zakona, onda znate do kuda smo došli', ustvrdio je Čačić.

Osvrnuo se i na tvrdnje iz Vlade da se dionice JANAF-a i Croatia osiguranja neće prodati, već prenijeti fondu koji će o tome odlučiti.

'U fondu od devet članova upravnih odbora imate deset iz HDZ-a. To je isti princip koji smo imali kod INA-e. Njezine dionice nije prodala Vlada, nego braniteljski fond na čijem je čelu bila gospođa Kosor. Dakle, ta vrsta bezobraznih, uvredljivih laži hrvatskim građanima je nešto što ni sjever ni cijela Hrvatska više ne mogu trpjeti i to ćemo zaustaviti', zaključio je Čačić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još