PRONAĐEN KUPAC

Business.hr ipak ide dalje

26.03.2009 u 17:53

Bionic
Reading

Dnevni poslovni list Business.hr ide dalje unatoč tome što je švedski vlasnik, medijski koncern Bonnier, prije dvadesetak dana najavio njegovo gašenje. Ovu informaciju zaposlenima je u četvrtak priopćila glavna urednica lista i predsjednica Uprave Đurđica Klancir

'Točno je da Business.hr ide dalje. Nastavljamo izlaziti kao neovisna dnevna novina, novinari će i dalje moći raditi svoj posao i to je u ovom trenutku najvažnije. Na sastanku je rečeno da će javnost o novom vlasniku uskoro biti obaviještena', kazao nam je novinar i sindikalni povjerenik Business.hr-a Dražen Tomić.

Podsjetimo, proteklih tjedana kao potencijalni kupci lista spominjali su se većinski vlasnici Nacionala, austrijski investicijski fond Vienna Capital Partners, zatim donedavni vlasnik Nove TV, američki CME, da bi na kraju priča završila na vlasniku Diokija i odnedavno vlasniku Novog lista Robertu Ježiću, koji je prošlog tjedna, što nam je iz više izvora potvrđeno, boravio u Švedskoj.

Je li Ježić proširio svoje medijsko carstvo ili je kupac netko drugi (kao kupac spominjao se i jedan slovenski fond koji ima udjele u nekoliko tamošnjih listova), za sada možemo samo nagađati, budući da do Ježića nismo uspjeli doći, a o novom vlasniku ni novinari Business.hr-a još nemaju nikakvih informacija.