KOSOR O OPTUŽNICI PROTIV HDZ-A

'Vlada će istražiti cure li informacije iz USKOK-a'

14.09.2011 u 13:53

Bionic
Reading

Prigodnu svečanost povodom 20. godišnjice oslobađanja virovitičke vojarne premijerka Jadranka Kosor iskoristila je u predizborne svrhe. U društvu ministara Radovana Fuchsa i Branka Bačića otvorila je novoobnovljene prostorije bivše vojarne koja je pretvorena u virovitičko veleučilište. Na upit da prokomentira navodnu informaciju iz USKOK-a da je pitanje dana kada će se podignuti optužnica protiv HDZ-a, Kosor je rekla kako ne vjeruje da iz USKOK-a cure informacije. 'To bi bilo zaprepašćujuće. To je protuzakonito, protuustavno i Vlada će se potruditi doznati što se zapravo događa', poručila je

Na Visokoj školi u Virovitici danas je više pod 700 studenata, pa su ovom investicijom dobili bolje uvjete školovanja. 'U posljednje dvije godine mi smo predali i darovali lokalnoj zajednici vojne nekretnine u vrijednosti oko 600 milijuna kuna. Vrijednost ove vojarne u Virovitici veća je od 66 milijuna, a ulaganja u prenamjenu zgrade iznose oko 14 milijuna kuna', kazala je Kosor.

Budući da je danas 20. godišnjica oslobađanja virovitičke vojarne Kosor je ovu prigodu iskoristila da se zahvali hrvatskim braniteljima i prvom predsjedniku Franji Tuđmanu.

'Samostalnost Hrvatske i sloboda nisu došli sami od sebe već zahvaljujući hrabrosti i odlučnosti hrvatskih branitelja i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana', podsjetila je Kosor pozivajući mlade da uče o povijesti Domovinskog rata.

Premijerku su prilično jako uzdrmali navodi o crnim fondovima

Premijerka se također prisjetila i donošenja zakonskih propisa o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji iz 2005. kada je u zakone unesena odredba o dodatnoj kvoti školovanja djece hrvatskih branitelja te pritom se obrušila na one koji su tu odredbi srušili na Ustavnom sudu.

'To ovdje spominjem jer očito ima nekih kojima smeta da se djeca hrvatskih branitelja školuju, da postignu visoko obrazovanje i da jednoga dana budu oni koji će voditi Hrvatsku i donositi ključne odluke u hrvatskom gospodarstvu i politici', zagrmila je Kosor. Pohvalila se dobrim gospodarskim pokazateljima.

'Zaista bilježimo dobre rezultate u gospodarstvu ove godine. Odlična nam je turistička sezona, najbolja do sada, budući da je povećan broj noćenja i priljev gostiju', kazala je. Opet se pohvalila rastom BDP-a od 0,8 posto te istaknula kako je u proteklom mjesecu za 16 posto porasla i potrošnja.

Nije propustila istaknuti ni 'značaj i zasluge ove Vlade za uspješne pregovore o ulasku Hrvatske u EU'. 'U subotu dolazi poljski premijer Donald Tusk koji će u Vladu RH donijeti ugovor o ulasku Hrvatske u EU, koji još jedanput potvrđuje, a koji ćemo vrlo brzo potpisati', kazala je. Prema njezinoj ocjeni Hrvatska 1. srpnja 2013. postaje 'ponosna članica EU', a hrvatski jezik, naglasila je, postaje 24. službeni jezik Unije.

Nije propustila pohvaliti se i kako je njezina Vlada u posljednje dvije godine u Primorsko-goransku županiju uložila više od četiri i pol milijarde kuna.

O korupcijskoj aferi koja potresa vladajuću stranku virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić obrecnuo se na medije, požalivši se da je danas politika postala nečasno zanimanje. 'Kad otvorimo novine, vidimo da je politika ružan posao. Brojne su informacije i dezinformacije o onima koji se politikom bave', kazao je.

'Veliki broj medija prisutan je ovdje, vidjet ćemo koliko će prostora u njima biti o vojarni', kazao je virovitički župan.