Hrvatska MINISTAR POLICIJE KARAMARKO

'Ulaskom u HDZ želim pomoći borbi protiv korupcije'

'Ulaskom u HDZ želim pomoći da se nastavi oštra borba protiv korupcije koju je započela upravo HDZ-ova vlada. Moj politički svjetonazor blizak je HDZ-ovu. Uostalom, to je stranka kojoj sam jedan od osnivača i u koju ne ulazim, nego se vraćam', poručila je nova HDZ-ova akvizicija, ministar policije Tomislav Karamarko u intervjuu Globusu

Podsjećajući da je napustio HDZ '90-ih zbog problema s korupcijom i nezakonitom privatizacijom, kojima se po njegovim riječima stranka 'nije suprotstavila na dovoljno energičan način', ukazuje i da se vraća 'kad HDZ pokazuje spremnost riješiti sve te probleme i kad prolazi katarzu i čišćenje'.

'Prirodno pripadam stranci sa snažnim nacionalnim i domoljubnim predznakom. Odluka nije donesena ishitreno i nije plod političke kalkulacije i trgovine. Upravo je ovo najbolji trenutak, jer ne želim okrenuti leđa stranci koju sam osnivao u teškim okolnostima', odgovorio je Karamarko na upit o tome je li pravi trenutak ući u HDZ, tj. u vrijeme najvećih napada i sumnji da je stranka pod istragom, ali i pred optužnicom.

Nije želio komentirati optužbe na račun Jadranke Kosor da je znala za crne fondove te da za to mora odgovarati, ocijenivši ih 'paušalnim optužbama i konstrukcijama'. 'Jadranka Kosor se od prvog dana mandata žestoko zalaže za borbu protiv korupcije te u tome snažno podupire i policiju i DORH', tvrdi Karamarko.

Istaknuo je i da ne razmišlja o položaju u vrhu stranke, niti sebe vidi na nekoj od izbornih listi, odgovorivši da će se 'o tome odlučivati unutar stranke temeljem procjene gdje može biti najkorisniji'.

Niti o ocjenama da iza najnovijeg napada na HDZ stoji Ivo Sanader nije želio govoriti, no spremno je odgovorio na pitanje o 'curenju informacija', podsjetivši da se o tome već razgovaralo na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost.

'Zaključeno je da curenje informacija nije dobro radi probitka kaznenog postupka. Informacije ne cure iz policije, jer većinom informacija policija nije ni raspolagala, a posebno se to odnosi na sadržaje pojedinih iskaza', tvrdi ministar policije.

Tomislav Karamako je najavio i da će ustrajati na privođenju kraju istraga o komunističkim zločinima, poručivši da je to i 'zakonska i moralna obaveza'.

Na kraju je odbacio navode o dojmu stvorenom u javnosti, po kojem je doživio neuspjeh, jer se smatra da kriminal i korupcija postoje samo u HDZ-u. 'Moja je misija borba protiv kriminala i pri tome se nisu gledale stranačke boje. Već sam rekao da je HDZ jedina stranka koja je pokazala spremnost i snagu da se suoči s time. Vjerujem da će iz svega izaći još snažnija', zaključio je Karamarko.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još