JARNJAK, MAČEK I BAČIĆ NA SUHOM

HDZ Pavošević briše iz članstva i daje joj otkaz, ali ju ne mogu tužiti za klevetu

13.09.2011 u 21:03

Bionic
Reading

Vrh HDZ-a odlučio je bivšu stranačku blagajnicu Branku Pavošević izbrisati iz članstva i dati joj otkaz, ali silne tužbe koje su najavljivali ovih dana mogu objesiti mačku o rep

Nakon što je Pavošević dala iskaz USKOK-u u kojem je govorila o tzv. crnim fondovima HDZ-a i nepravilnostima u financiranju, HDZ ju je odlučio izbrisati iz članstva i dati joj otkaz jer je ona još uvijek njihova zaposlenica.

Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice Zagrebačke županije na jučerašnjoj je sjednici donio odluku da se Branka Pavošević briše iz članstva HDZ-a, priopćeno je večeras iz HDZ-a i dodano da je u HDZ-u pokrenut postupak za njezinim izvanrednim otkazom.

Pavošević je u svojem navodnom iskazu koji je procurio u medije prozvala mnoge, a Ivan Jarnjak Ratko Maček i Branko Bačić, koje je navela kao osobe koje su diktirale trošenje novca iz crnog fonda HDZ-a i odlučivale o uklanjanju dokaza, najavili su da će Pavošević tužiti. No te bi njihove tužbe mogle bi biti bespredmetne, piše Večernji list

Pavošević je sve to rekla kao okrivljenica u kaznenom postupku u kojemu se ima pravo braniti kako želi i nije kriva što je javnost sve doznala, a ZKP predviđa za svjedoka, ne za okrivljenika, dužnost da govori istinu, ne prešućuje i upozorenje da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo.