Hrvatska KAKVO IZNENAĐENJE

Unutarnja kontrola opet (o)branila Grbićevu čast

  • Autor: N.B.
  • 13.9.2011 12:50:29
  • 13.9.2011 10:37:57

Povijest se, barem ako se gleda interne istrage MUP-a o ponašanju glavnog ravnatelja Olivera Grbića, definitivno ponavlja. Naime, baš kao i u slučaju kad je optužen za poticanje HDZ-ovaca na pisanje anonimnih prijava protiv oporbe, Unutarnja kontrola MUP-a po hitnom je postupku zaključila da Grbić nije ništa skrivio ni u pogledu optužbi koje je na njegov račun uputio Vladimir Šelebaj Sellier

Naime, u priopćenju koje je danas došlo iz MUP-a navodi se da je proveden unutarnji nadzor tijekom kojeg je izvršen uvid u svu relevantnu dokumentaciju sačinjenu povodom slučajeva koji se spominju u pismu te su obavljeni razgovori s nadležnim policijskim službenicima u pojedinim slučajevima.

MUP tako u svom priopćenju navodi da je nakon provedenog nadzora utvrđeno da je razlog za postupanje policijskih službenika PU zagrebačke i PU zadarske bio je stvaran i zakonski utemeljen, a policijsko postupanje bilo je provedeno po pravilima struke i sukladno zakonskim ovlastima.

Nadalje, iz policije tvrde da glavni ravnatelj policije Oliver Grbić nije ni na koji način od načelnika PU zagrebačke i načelnika PU zadarske zahtijevao postupanje policije koje bi bilo pristrano u korist Dijane Čuljak, a na štetu Vladimira Šelebaja Selliera.

Uz to, Unutarnja kontrola tvrdi da glavni ravnatelj policije Oliver Grbić nije naložio ni organizirao poduzimanje posebnih dokaznih radnji (nadzor i tajno snimanje telefonskih razgovora) i tajno praćenje gospodina Vladimira Šelebaja Selliera, a njegove teške optužbe koje terete Grbića ocijenjene su kao neutemeljene.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još