Hrvatska SPLITSKI AKTIVISTI O HDZ-OVIM FONDOVIMA

Hoće li se Jadranka Kosor braniti neuračunljivošću?

Splitski Zavod za zapošljavanje, kao i brojne autobusne nadstrešnice diljem grada, osvanuli su oblijepljeni plakatima s izmišljenim oglasom Jadranke Kosor: 'Tražim novu državu da je upropastim', stoji u oglasu, a kao datum početka potrage za poslom naveden je 5. prosinca, datum parlamentarnih izbora. Autori plakatiranja su Građanska inicijativa i grupa aktivista iz Splita

'Iznimno sam sposobna smanjiti broj radnih mjesta za 145 tisuća, ostvariti pad BDP-a na 0,5 posto, zatvoriti svu proizvodnju, povećati vam uvoz za 900 posto, stvoriti nelikvidnost i lanac neplaćanja, zadužiti vas za generacije koje tek dolaze i pretvoriti vas u banana republiku u samo dvije godine', pobrojane su 'reference' aktualne hrvatske premijerke.

U dopisu Građanske inicijative koji su poslali medijima stoji da je akcija usmjerena prema samoj glavi hobotnice, jer 'riba smrdi od glave i samo obezglavljivanjem hobotnice može se doći do rješenja'. Po njima, jadranka Kosor i HDZ oduvijek su bili dio problema, a ne rješenja, dok 'Jacino' negiranje stvarnosti samo pogoršava problem jer svaki dan rastu nezaposlenost i nelikvidnost dok zemlja tone sve dublje. Dapače, aktivisti pozivaju i medicinske stručnjake da kažu svoje mišljenje o predsjednici Vlade jer je vrlo opasno da osoba koja je u sukobu sa stvarnošću ili koja patološki negira stvarnost sjedi na čelu nesposobne Vlade.

Aktivisti su predvidjeli i mogućnost da će se prilikom najavljenog ispitivanja oko HDZ-ovim crnim fondovima Jadranka Kosor braniti upravo tim argumentom - neuračunljivosti.

Građanska akcija
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još