HDZ MU PROMTNO ODGOVORIO

Šišljagić pozvao na trenutnu ostavku vlade i raspisivanje izbora

12.09.2011 u 16:04

Bionic
Reading

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić danas je pozvao na trenutnu ostavku hrvatske Vlade i premijerke Jadranke Kosor te na trenutno raspuštanje Hrvatskog sabora i raspisivanje parlamentarnih izbora

Na konferenciji za novinare u Osijeku, izjavio je kako su najnoviji novinski napisi o korištenju tzv. crnih fondova HDZ-a samo još jedna potvrda onoga na što HDSSB već godinama upozorava, a riječ je o korupciji i kriminalu, posebice u dijelu HDZ-a.

Upravo takve manipulacije i crni fondovi, u što je upetljano čelništvo HDZ-a, bili su jedan od razloga što smo to nazvali zločinačkom organizacijom, ustvrdio je Šišljagić.

Ocijenio je čudnim kako o svim dosadašnjim aferama, vezanim uz HDZ, nitko od stranačkih čelnika 'ništa ne zna', pa ni predsjednica stranke Jadranka Kosor i glavni tajnik Ivan Jarnjak. Dodao je kako o tome čelništvo HDZ-a sve zna, ali šuti i pokušava se ograditi.

Smatra kako bi minimum morala bio da vlada i premijerka podnesu ostavku, da se raspusti Hrvatski sabor i bez odgađanja raspišu izbori.

Ocijenivši kako je sumnjivih transakcija bilo ne samo u HDZ-u, već i u SDP-u, spominjući pritom slučaj brodogradilišta Viktor Lenac, Šišljagić je pozvao DORH i USKOK da ispitaju glavne tajnike tih stranaka Ivana Jarnjaka i Igora Dragovana, koji, kako drži, imaju puno toga reći o korupciji i kriminalu, unutar svojih stranaka.

Ustvrdivši kako je 'svaki dan ostanka HDZ-a na vlasti, jedan dan dulje tragedije za hrvatsku državu', predsjednik Glavnog odbora stranke Dinko Burić ocijenio je kako neće biti dovoljno samo istražiti i procesuirati odgovorne, već i zatražiti vraćanje svega ukradenog, ali i zabraniti, kako je rekao, daljnje političko djelovanje cjelokupnoj vrhuški HDZ-a.

HDZ: Šišljagić je vrijedno služio Kosor u predsjedničkoj kampanji

Predsjednik osječkoga HDZ-a Tugomir Kuduz izjavio je danas u Osijeku kako predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić te drugi čelnici te stranke napadaju HDZ i premijerku Jadranku Kosor, jer nemaju hrabrosti upustiti se u borbu protiv korupcije, ali i zbog straha od mogućeg proširenja istrage.

Reagirajući na današnju Šišljagićevu konferenciju za novinare, na kojoj je zatražio ostavku vlade i raspisivanje parlamentarnih izbora, Kuduz je na konferenciji za novinare rekao kako se premijerka Kosor s prvim suradnicima hrabro i odlučno bori protiv korupcije i kriminala, ponajprije u vlastitoj stranci.

Za to je potrebna hrabrost, koju nemaju Šišljagić i HDSSB, već samo prozivaju HDZ zbog straha da se istraga ne bi proširila na 2009. kada je u medijima objavljen interni dokument ‘+HDSSB - popis zaduženja+, koji sadrži popis 60-ak tvrtaka iz Slavonije i Baranje koje bi trebale ili morale sponzorirati izbornu kampanju HDSSB-a, rekao je Kuduz.

Kazao je kako je Šišljagić najavio tužbu protiv novina koje su objavile taj dokument, ali se, kako tvrdi, od toga nije dogodilo ništa upravo zato što bi 'tužbom i sudskom raspravom puno toga izišlo na vidjelo'.

Podsjetio je na 2004. i kampanju za predsjedničke izbore, u kojoj je HDZ-ova kandidatica bila Jadranka Kosor, i u kojoj je Šišljagić, kao tadašnji član HDZ-a, 'vrijedno sudjelovao', a to bi, drži Kuduz, Šišljagić 'najradije zaboravio'.

Budući da se čelnici HDSSB-a stalno pozivaju na transparentnost, Kuduz ih je pozvao da objasne na koji su način kupljene osječke stranačke prostorije HDSSB-a.

Potpredsjednik osječkog HDZ-a Željko Kovačević upitao je li vjerodostojan onaj tko se u zadnje dvije godine uporno bori protiv korupcije ili onaj tko 'svim sredstvima, pa i onima koja su ispod svake kulture i kućnog odgoja, pljuje po predstavnicima vodeće političke opcije' u Hrvatskoj.
Poručio je kako je siguran da će birači na parlamentarnim izborima naći pravi odgovor.