NEMA MJESTA ZA ZET-OV BUS

Zbog krive procjene Gradskog ureda prometno odsječen dio Sesveta

12.09.2011 u 13:48

Bionic
Reading

Zbog krive procjene i pogreške Gradskog ureda za promet stanovnici Sesveta, konkretno Selčine, na neko su vrijeme ostali bez jedinog javnog prometala: autobusa ZET-a na liniji 212. Zbog novog Kauflanda na križanju Bistričke i Trakošćanske ulice mijenjala se prometna signalizacija - omogućen je pristup trgovini, ali u isto vrijeme onemogućen autobusu ZET-a koji jednostavno više nije mogao skrenuti u Trakošćansku ulicu

'Autobusi na liniji 212 Dubec - Sesvete i dalje će prometovati djelomično izmijenjenom trasom zbog nemogućnosti sigurnog skretanja iz Bistričke u Trakošćansku ulicu, sve dok se ne osiguraju potrebni prometno-tehnički uvjeti. Dotad će autobusi iz Dupca voziti redovnom trasom do raskrižja Zagrebačka/Bistrička, nastaviti Bjelovarskom i Ninskom do terminala u Sesvetama te u povratku redovnom trasom do Dupca', stoji poruka na stranici ZET-a.

Iako je nakon rekonstrukcije dijela Trakošćanske zbog gradnje Kauflanda linija 212 prometovala drugom trasom koja je zaobilazila taj dio Sesveta, poslije otvaranja Kauflanda, a s njim i rekonstruiranog križanja, za velike autobuse zagrebačkog javnog prijevoza više nije bilo mjesta.

U ZET-u više nemaju strpljenja - linija je već trebala početi prometovati redovnom trasom. Sličan je stav i u Vijeću Gradske četvrti Sesvete. Tko je kriv za taj propust zbog kojeg ispašta nemali broj građana, posebice otkako je počela školska godina, ne žele upitati prstom. No ogorčeni su na Grad Zagreb.

A iz Grada nam pak Mijo Bezer, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, kaže da nije riječ o propustu te da se 'tek kada se izašlo na teren ustanovilo da autobus ne može propisno skrenuti na Selčinu te da je ugrožena sigurnost', rekao je Bezer.

'Radijus okretanja je toliko malen da autobus mora ući u traku suprotnog smjera. Dogovorili smo se stoga, i ja sam jutros potpisao to, da se napravi nova regulacija, tj. da se ukloni poseban trak za skretanje', rekao je Bezer za tportal. S obzirom da 'situaciju na terenu' nisu pogledali prije dodavanja trake za skretanje, istu tu traku uklonit će naknadno, nakon što su izašli na teren. 'Ovih dana to će biti napravljeno', obećao je Bezer.