ŠTO LI ĆE SADA SMISLITI?

Hitan sastanak čelništva HDZ-a zbog crnog fonda!

12.09.2011 u 11:05

Bionic
Reading

U središnjici Hrvatske demokratske zajednice jutros su se okupili članovi Predsjedništva stranke kako bi, najvjerojatnije, raspravili kako se postaviti oko vrlo neugodnih informacija koje su procurile u medije iz iskaza njihove bivše blagajnice Branke Pavošević, sukladno kojima je HDZ svoje kampanje 2003, 2005. i 2007. financirao sredstvima iz crnih fondova. Prema prvim izjavama stranačkih čelnika, čini se da su se odlučili praviti neupućeni u navodne koruptivne aktivnosti u vrhu stranke u mandatu Ive Sanadera

Na sastanaku su, uz predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor, sudjelovali ipotpredsjednik HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks tepotpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture BožidarKalmeta.

Vladimir Šeks je po izlasku sa sastanka novinarima kratko rekao kako ne zna ništa o crnim fondovima.

Upitan da komentira aktualni slučaj crnih fondova uoči početka sastanka, potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang rekao je da on nije vidio 'nijednog svog suradnika da to radi'.

Zamjenik predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor, potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović na isto je pitanje odgovorio da nema nikakvih saznanja o crnim fondovima, već da zna samo ono što je govorio prije 10 mjeseci o 70 tisuća kuna za obnovu razrušene crkve u Bilaju.