HSP PROTIV EU, ALI I PREMIJERKE

'Jadranka Kosor će završiti kao Julija Timošenko'

10.09.2011 u 13:44

Bionic
Reading

'Manipulacija europskih pučana, kojima je Jadranka Kosor dopredsjednica, da se Ugovor o pristupanju Hrvatske EU potpisuje dva dana prije ili nekoliko dana poslije izbora, čvrst je dokaz sprege interesa krupnog kapitala i preživljavanja HDZ-a na vlasti. Ionako će Jadranka Kosor nakon silaska s vlasti završiti kao i Julija Timošenko', poručili su HSP-ovci s vukovarskog prosvjeda protiv ulaska Hrvatske u EU

Hrvatska stranka prava, kao jedina parlamentarna stranka koja se protivi ulasku Hrvatske u EU, održala je u vukovarskoj Ulici Europske unije simboličan prosvjed kojim je željela upozoriti da je, unatoč činjenici da po anketama 57 posto građana podupire ulazak u EU, čak 87 posto građana nedovoljno informirano o onome što je ispregovarano s europskom zajednicom država.

'Prosvjedujemo ne samo u ime onih koji su protiv ulaska u EU, nego još i više za one koji su za ulazak, jer svoje stavove temelje na vjerovanju HDZ-u na riječ, što je i do sada bilo pogubno', poručio je Petar Macut u ime vukovarsko-srijemskog HSP-a koji je i organizirao prosvjednu akciju.

Nekolicina stranačkih aktivista okupila se na početku Ulice Europske unije, čija je ploča s natpisom simbolično bila položena na zemlju, te uz transparente na kojima je pisalo 'Zatrubi protiv EU', 'Zatvorili smo sva poglavlja, ali i Sanadera', 'Ja sam već u EU – Ante Gotovina' te 'Mi smo već ušli – HDZ Remetinec' izrazili svoje negodovanje pristupanjem Uniji.

'Sama činjenica prikrivanja relevantnih informacija je dovoljna za oprez, pa zbog toga HSP poziva građane da kažu NE Europskoj uniji, te da na parlamentarnim izborima podupru Hrvatsku stranku prava', ukazuju 'pravaši' smatrajući svoju politiku prema Uniji jedinom ispravnom.

Upozorili su i da Hrvatska kao država nije spremna za članstvo u EU te da je hrvatsko društvo namjerno neinformirano da bi moglo 'kvalitetno izaći na referendum o ulasku u EU'. HSP je uvjeren da je nedostatak kvalitetnih informacija namjeran, jer bi mnoge građane osvijestio te bi zauzeli političku poziciju prema EU, kao i njihovoj stranci.

Na kraju, osudili su i 'manipulaciju europskih pučana da se Ugovor o pristupanju potpisuje dva dana prije ili nekoliko dana poslije izbora', ocijenivši to kao 'čvrst dokaz sprege interesa krupnog kapitala i preživljavanja HDZ-a na vlasti'. Poručili su premijerki Kosor da će 'nakon silaska s vlasti završiti kao Julija Timošenko'.