Hrvatska OTVORENA ŠKOLSKA DVORANA

Premijerka rezala vrpce u Končanici

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor danas je u Končanici nedaleko Daruvara, na korištenje predala školsko-sportsku dvoranu Češke osnovne škole 'Josip Ružička' koju polazi 170 učenika te vodoopskrbni sustav Općine Končanica kojim se osigurava pitka voda za 70 posto općine

Za izgradnju školsko-sportske dvorane, njeno opremanje i uređenje okoliša novac su osigurali općina Končanica, Bjelovarsko-bilogorska županija, te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Osim učenika dvoranu će koristiti i mještani općine Končanica.

U vodoopskrbni sustav uloženo je više od 24 milijuna kuna. Dio novca osigurale su Hrvatske vode, a dio Ministarstvo regionalnog razvoja te općina Končanica.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije to je treća od pet sportskih dvorana koja je otvorena ove godine i u čijoj gradnji sudjeluje Vlada RH tj. ministarstva. Za njih je, po riječima župana Miroslava Čačije, osigurano 70 milijuna kuna.

Obraćajući se domaćinima, predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor kazala je da će dvorana pomoći u sportskom razvitku mladih, a vodoopskrbni sustav u podizanju standarda života stanovnika općine u kojoj je više od 47 posto Čeha.

Kako je naglasila premijerka, Končanica pokazuje kako je moguće živjeti u skladu, ljubavi i prijateljstvu.

U pratnji predsjednice Vlade Jadranke Kosor bili su ministri Davorin Mlakar i Đuro Popijač, te saborske zastupnice Zdenka Čuhnil, Karmela Caparin i Đurđa Adlešič.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još