POJAČANJE NA LJEVICI

Kregar odustao od svoje liste i priklonio se Kukuriku koaliciji

09.09.2011 u 12:59

Bionic
Reading

Pojačanje Kukuriku koalicije u borbi za što više pozicija u hrvatskom parlamentu bit će i Josip Kregar koji je, uvidjevši kako ne može usuglasiti različita mišljenja oko zajedničke platforme, odustao od svoje liste i odlučio se priključiti SDP-u, HNS-u, IDS-u i 'umirovljeničkoj' stranci kao neovisni kandidat

Potvrdu da će na predstojećim izborima njegovo ime, nevezano ni uz koju političku opciju ni člansku iskaznicu u džepu, biti na kandidacijskoj listi Kukuriku koalicije, odnosno Saveza za promjene, tportalu je dao sam Josip Kregar

'Nakon osam mjeseci pokušaja, raznih aktivnosti i brojnih angažiranih ljudi koji se nisu borili ni za položaj, niti za mjesto na listi, još sam u travnju shvatio kako je najveća poteškoća okupiti skupinu nezavisnih pojedinaca oko bilo kakve zajedničke platforme. Djelovali su kao pojedinci, nerado su se svrstavali u neke blokove, no suradnja više nije bila moguća, pa sam se odlučio povezati s Kukuriku koalicijom', pojasnio je Kregar.

Podsjetio je kako je prije godinu dana počeo aktivnosti oko stvaranja političkog bloka koji ne bi bio vezan ni uz SDP, ni uz HDZ te je imao namjeru pridobiti što veći krug pojedinaca, osobito onih koji u javnosti predstavljaju 'simbole jednog trećeg puta'. Među njima se našao i Srećko Sladoljev, s kojim je više puta i javno nastupao, no u međuvremenu je došlo do razlaza, nakon čega se Kregar odlučio za Kukuriku koaliciju, a Sladoljev za drugu opciju.

'Moje simpatije za jednu opciju neovisnih pojedinaca i dalje ne mogu skrivati, ali mislim da u političkoj realnosti njihova samostalna i nepovezana aktivnost na izborima neće dati dobre rezultate. Ondje gdje ne prođu, glasovi će ići većinskim izbornim pobjednicima, a i kad prođu, suočit će se s priklanjanjem nekom od blokova kako bi iskoristili Sabor kao govornicu s koje se može reći što se misli', ukazuje Kregar.

'Nemam vozača - koristim se gradskim prijevozom'

'Navodi jednih novina kako će moj vozač dobiti novo odijelo s istinom nema veze. Nemam vozača i nikada nisam koristio službenog vozača zagrebačke Skupštine čak ni u službene svrhe', ustvrdio je Josip Kregar. Čak je naveo i kako ne koristi ni svoj osobni automobil, nego se koristi javnim prijevozom.

Podsjetio je i kako je 'parlament tijelo u kojem cenzure mišljenja ne smije biti', ali u upozorio kako su, nažalost, 'zastupnici postali stranački vojnici koji nemaju svoje, nego samo stranačko mišljenje'.

'To treba promijeniti i zato sam se odlučio povezati s Kukuriku koalicijom te na njihovoj listi izaći na izbore, ali kao nezavisni kandidat. Ne želim biti nikakav stranački opredijeljen čovjek, nego pokazati da Sabor nije samo nastupanje stranačkih vojski, nego i nešto preko toga', objasnio je Kregar svoje pristupanje lijevoj koaliciji.