NACIJA U IŠČEKIVANJU

Hoće li Kosor otvoriti ijednu berbu kupina?

08.09.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade i šefica HDZ-a Jadranka Kosor već je nekoliko mjeseci u predizbornoj turneji na kojoj je otvarala dječje vrtiće, berbe jabuka, berbe grožđa, pa i Festival voćnih rakija i likera

'Predsjednica Vlade u Tovarniku i Iloku otvara 6. festival voćnih rakija i likera. Potom će predsjednica Vlade u 20.15 sati otvoriti 44. iločku berbu grožđa u Iloku.', 'Predsjednica Vlade, prigodom početka nove školske godine, otvorit će Osnovnu školu Rakitje i pozdraviti školarce, njihove roditelje i djecu koja kreću u 1. razred', 'Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor otvorit će berbu jabuka u voćnjaku Peklenica braniteljske zadruge Mura.'- to su neke od najava službenih putovanja premijerke na stranicama Vlade, premda mnogima zvuče kao dobre šale na račun nekog premijera zaostale zemlje u kojoj građani vjeruju svemu što im se servira u medijima.

Bez namjere da omalovažavamo vrijednost dobre jabukovače, finog vina ili vrijedne berače koji sigurno nisu mogli dočekati da vide premijerku, ili nedajbože prvašiće koji će motivirani pozdravom nasmiješene, i zbog nečega važne, sijede bake u crno-bijelom kostimiću s radošću svaki dan grijati stolice - turneja Jadranke Kosor na trenutke je omalovažavajuća za neke od zdravih razuma utopljenih u četveromilijunskoj manipulativnoj masi.

Da ne govorimo da su poruke koje šalje s tih uvijek medijski popraćenih događaja, u najmanju ruku - neprimjerene. Tako Kosor pred ljubiteljima Karlovačkog piva, jabuka i vina laže da je s povećanjem BDP-a za 'ogromnih' 0,8 posto Hrvatska izašla iz krize. Prepucava se s predsjednikom Ivom Josipovićem umjesto da zajedno rješavaju probleme koji se godinama gomilaju, te se gotovo shizofreno bori protiv nekakvih 'crvenih vragova'. Sve su to, naravno, vrlo važne teme za hrvatske građane koji umjesto da se zapošljavaju, i dalje dobivaju otkaze.

Hoće li Kosor uskoro otvoriti i koju berbu kupina, nismo uspjeli doznati jer njezina je predizborna turneja (koju, usput, plaćate vi hrvatski građani), zbog sigurnosnih razloga - tajna.