NASTAVAK KUKU-LELE POLEMIKE

Kosor prozvala Josipovića i da destabilizira državu

06.09.2011 u 14:02

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas u Murskom Središću da se predsjednik Josipović sam uvukao u kampanju i svrstao na stranu SDP-a te da na razne načine šalje signale za koga treba glasati. 'Predsjednik je svoju kampanju davno završio i trebao bi raditi na stabilnosti države, a ono što danas radi pokazuje da ne ide u tom smjeru', poručila je premijerka

Dodala je da se Zoran Milanović u ovoj situaciji nema potrebe javljati i može samo mirno jahati prema 4. prosincu. Kazala je da je predsjednik prihvatio zahtjev šefa SDP-a da se zaustavi proces imenovanja veleposlanika, što Kosor smatra štetnim, a traženje smjene ministra vanjskih poslova nije u skladu s Ustavom.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o prepucavanju s predsjednikom, kazala je da to nije obostrano jer predsjednika nije izvrijeđao nitko iz Vlade, a osobito ne ona.

Smatra da su predsjednikove izjave izrečene u posljednja dva dana bile vrijeđanje te da on zbog svoje popularnosti ima podršku medija, a tu popularnost ulaže u kampanju.

Istaknula je da je vrijeme nedodirljivih, osobito na političkoj sceni, prošlo i poručila predsjedniku ako smatra da može kritizirati Vladu, 'a da Vlada nakon toga čuči u kutu, sjedi na kukuruzu i da ne smije pisnuti, neka pogleda Ustav'.

'U njemu jasno piše što radi predsjednik, što Vlada, što ministri. Predsjednik je svoju kampanju davno završio i trebao bi raditi na stabilnosti države, a ono što danas radi pokazuje da ne ide u tom smjeru', zaključila je Kosor.

Poručila je i da više neće svakodnevno komentirati izjave Ive Josipovića te da je rasprava s predsjednikom, što se tiče nje i HDZ-a, završila.

Kosor smatra da svi koji vode državu moraju odgovorno raditi svoj posao, naglasivši da će ponovno pozvati predsjednika da nastavi posao imenovanja veleposlanika.

Premijerka Kosor danas je u Murskom Središću otvorila berbu jabuka u voćnjaku Peklenica braniteljske zadruge Mura.