BEZ KOALICIJA

Šišljagić: HDSSB na izbore izlazi samostalno

04.09.2011 u 15:38

Bionic
Reading

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izjavio je danas u Osijeku kako će stranka na predstojeće parlamentarne izbore izići samostalno te da neće ići ni u kakve koalicije, a posebice ne s HDZ-om te SDP-om i "kukuriku koalicijom"

Nakon zatvorene sjednice Glavnog odbora stranke Šišljagić je na konferenciji za novinare kazao kako HDZ 'ne zaslužuje ponovno doći na vlast', a 'SDP i kukuriku koalicija ničime ne zaslužuju povjerenje naroda'.

Ustvrdio je kako nikakva koalicija ne dolazi u obzir niti poslije izbora te da HDSSB 'neće ulaziti u trgovinu za mjesta ministara ili državnih tajnika', jer stranka 'ne želi sudjelovati ni u kakvim kadrovskim križaljkama na državnoj razini, kada se bude sastavljala Vlada'.

Dodao je kako HDSSB ostaje na svojim programskim odrednicama iz 2005. te će se i dalje zauzimati za regionalizaciju Hrvatske u pet regija, koje trebaju imati zakonodavne ovlasti, te ustroj dvodomnog Hrvatskog sabora, s domom regija.

Zamoljen da komentira današnju izjavu premijerke Jadranke Kosor, koja je, na otvorenju radova za proširenje južne osjčeke obilaznice, kazala kako u ovoj godini definitivno izlazimo iz krize, Šišljagić je kazao kako premijerkine eskapade, kao i 'kukuriku koalicija' i savezi, koji svoj začetak imaju u restoranima, ne mogu Hrvatsku izvući iz krize.

Mislim da je to neozbiljno i da nisu dorasli ni za situaciju kada je Hrvatska bila u manjim problemima, a za ovakve probleme, koje su sami proizveli, oni sigurno nisu rješenje, ocijenio je Šišljagić.