DARINKO KOSOR KAO SANADER 2007.

'Glas za Friščića i HSS glas je za HDZ'

04.09.2011 u 14:56

Bionic
Reading

'Krećemo u kampanju ne samo da bi ostvarili saborske mandate, nego i da pokradenu Hrvatsku vratimo hrvatskom narodu i hrvatskim građanima', poručio je Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, najavljujući u Bjelovaru s izborne skupštine županijskog HSLS-a početak izborne kampanje za drugu izbornu jedinicu

Pred više od 300 okupljenih stranačkih kolega Kosor je poručio vladajućoj koaliciji HDZ-a i HSS-a da građanima više ne prodaju demagogiju spominjući neodlaske u Beograd, jer tamo se ne odlazi već 20 godina, no zato se zahvaljujući koaliciji odlazi u Budimpeštu po cijenu nafte i plina.

'Ako imaju imalo poštenja i obraza, neka to spriječe', kazao je Kosor, dodajući da više ne spominju ni hrvatske generale jer su ih upravo ministri ove vlade otpremili u Haag.

Vladajuća koalicija, kaže, čini sve da zamagli gospodarsku situaciju i teško socijalno stanje, a HSLS želi to promijeniti i zato nudi konkretna rješenja poput programa u deset točaka koji bi trebao biti spas za malo i srednje poduzetništvo. Obraćajući se posebno seljacima bjelovarske i susjedne Koprivničko-križevačke županije, pozvao ih je da više ne glasaju za HSS i Josipa Friščića jer time samo daju glas za HDZ i daljnje propadanje Hrvatske. Slične formulacije koristio je i Ivo Sanader u kampanji pred parlamentarne izbore 2007. kada je izjavio da je 'glas za HSP zapravo glas za SDP'.

U nastavku skupa delegati izborne skupštine za predsjednika županijskog HSLS-a izabrali su Alena Baščevana, aktualnog dožupana BBŽ-a koji je županijski HSLS vodio i dosad, ali kao vršitelj dužnosti. U svom istupu Baščevan je, među ostalim, najavio i raskidanje koalicijskog ugovora s HDZ-om i HSS-om na lokalnoj razini te najavio da će HSLS dok je ovo rukovodstvo na njegovu čelu na izbore izlaziti isključivo samostalno. Izbornu skupštinu pozdravili su i Davor Žmegač, predsjednik Središnjeg vijeća stranke te Velimir Srića i Dario Hrebak, predsjednici zagrebačkog i bjelovarskog HSLS-a.