SAJAM RAKIJE I PEKMEZA

Kosor: Prigovorit ću Tadiću zbog seksističkih izjava!

03.09.2011 u 18:54

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor otvorila je danas popodne u Tovarniku 6. sajam voćnih rakija, likera i pekmeza i 2. međunarodnu izložbu bundeva i tikvica te najavila da će Vlada bar djelomično obeštetiti poljoprivrednike pogođene sušom

'Sredstva predviđena za tu svrhu za 2011. godinu su iscrpljena, no vlada traži mogućnost da bar jednim dijelom nadoknadi štete izazvane sušom', rekla je premijerka otvarajući sajamsko-izložbenu priredbu u Tovarniku koja je okupila 90-ak poljoprivrednih proizvođača iz Vukovarsko-srijemske županije, ali i drugih hrvatskih županija te BiH, Srbije i Mađarske.

Žiteljima hrvatskog istoka premijerka Kosor posebno je zahvalila na doprinosu u Domovinskom ratu te na njihovoj hrabrosti i optimizmu koji ih ni u najtežim ratnim danima nisu napuštali.

'Ova manifestacija ukazuje danas s koliko ljubavi i truda nastojite raditi i graditi Tovarnik i bolje sutra naše djece', poručila je Kosor.

U izjavi novinarima premijerka je komentirala navode oporbenih čelnika da samo obilazi Hrvatsku i polaže kamene temeljce. 'To nije istina. U dvije godine otkako vodim Vladu mnoge smo stvari promijenili, mnoge stvari pokrenuli, tako da imam pravo sudjelovati u određenoj fazi realizacije, bilo početku ili završetku nekog od projekata', rekla je Kosor dodavši da se projekti ne rađaju preko noći te da je u njih uloženo puno vremena, znanja i truda poput primjerice projekta 'Brijuni riviera' ili projekta kanala Dunav-Sava.

'Oporba ima jedan jedini program, a to je - prigovarati', rekla je premijerka i istaknula da Vlada mora raditi i donositi odluke do kraja svoga mandata.

Osvrnula se i na izjavu predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića koji je rekao da ne voli ljude koji vole ratne zločince. 'Vjerojatno je mislio na svoje ministre koji veličaju Slobodana Miloševića', istaknula je Kosor i dodala da Tadić već dva dana njoj stalno nešto poručuje.

Upozorila je da je ovih dana bilo i seksističkih Tadićevih izjava te da će o tome s njim razgovarati kada ga vidi. 'Mi u Hrvatskoj imamo dva zakona koji zabranjuju seksističke izjave', rekla je Kosor i dodala da uvijek radi samo svoj posao i brani hrvatske nacionalne interese.

Premijerka je obišla sajamsko-izložbenu priredbu u Tovarniku i posjetila rodnu kuću barda hrvatske književnosti A. G. Matoša, čija je obnova u tijeku. Do sada je u obnovu Matoševe kuće uloženo oko 11 milijuna kuna, uglavnom sredstava Vlade RH i Grada Zagreba, a za potpuni završetak i opremanje budućeg multimedijalnog centra u Matoševoj kući potrebno je još oko devet milijuna kuna.

U pratnji premijerke Jadranke Kosor u Tovarniku bili su i potpredsjednici Vlade Petar Čobanković i Domagoj Ivan Milošević te ministri Đuro Popijač, Davor Božinović, Branko Bačić i Tomislav Ivić.

Premijerka Kosor večeras će u Iloku otvoriti središnje manifestacije 44. iločke berbe grožđa.