Hrvatska BIOKOVO POD SNIJEGOM

Jaka bura na Makarskom primorju

  • Autor: Hina
  • 25.3.2009 13:06:57
  • 25.3.2009 13:04:14

Na Biokovu je noćas palo 20-ak centimetara snijega, temperatura se jutros spustila devet stupnjeva ispod ništice, a zbog vrlo jake bure, od 11 sati prekinut je trajektni promet s Bračom.

Zbog bure na Makarskom primorju, koja puše brzinom od sedamdeset kilometara na sat, a na udare i više od sto kilometara na sat, te zbog jakoga vjetra u Bračkom kanalu, od 11 sati prekinut je trajektni promet između Sumartina na otoku Braču i Makarske. Trajekt "Lošinjanka" ostao je na vezu u Sumartinu, izvijestio je Gradski centar Osejava iz Makarske.

Snijeg koji je noćas padao na Biokovu spustio se sasvim nisko i na primorski dio te planine. Na najvišem vrhu Svetom Juri, kaže tehničar na odašiljaču HRT-a, palo je 20-ak centimetara snijega, a temperatura se jutros spustila devet stupnjeva ispod ništice.

Zbog sinoćnjega jakoga grmljavinskog nevremena, odašiljač HRT-a na Biokovu je bez električne energije, ali se uz pomoć agregata radijski i televizijski program normalno emitira.

Radnici HEP-a popravljaju mnoge kvarove na električnim vodovima i postrojenjima nastale zbog nevremena, doznaje se od Gradskog centra Osejave.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još