HDZ NAPAO GRADONAČELNIKA VUKOVARA

'Sabo si je za vrijeme godišnjeg isplatio 24 dnevnice'

02.09.2011 u 22:32

Bionic
Reading

'Nisam ni bio na odmoru. HDZ-u smeta što smo u dvije godine napravili više nego oni u 11 – odgovara gradonačelnik Vukovara

Čelnik vukovarskog HDZ-a Damir Barna optužio je gradonačelnika Željka Sabu, člana SDP-a, da je tijekom godišnjeg odmora naplatio 24 dnevnice i koristio se službenim automobilom te da je bez raspisanog natječaja u gradskoj tvrtki Vukovarska gospodarska zona zaposlio Srđana Šijakovića, predsjednika Kluba vijećnika SDP-a.

'Sve što se radi u gradu pokazuje da je snazi jednoumlje', rekao je Barna.

Gradonačelnik Vukovara, pak, u svom odgovoru na optužbe oporbe ističe da nije ni bio na godišnjem odmoru, nego da je normalno radio te da mu je isplaćeno 14 dnevnica za posjete gradovima u koje je odlazio, što se moglo pratiti na službenoj gradskoj stranici.

'Šijaković zaposlen je u zoni i sve je bilo po zakonu. HDZ-u očito smetaju neki novi vjetrovi u Vukovaru, kao i to da osnovni uvjet zapošljavanja u Vukovaru više nije članstvo u HDZ-u', kazao je Sabo, dodajući kako zna što HDZ-u smeta.

'Koliko je HDZ u 11 godina obnovio metara ulica, toliko je u posljednje dvije godine obnovljeno kilometara, i to im smeta',  zaključio je vukovarski gradonačelnik.