GRADNJA ZAPADNE OBALE

'Radovi u Splitu idu po planu'

04.09.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Radovi na zapadnoj obali u gradskoj luci u Splitu, po svemu sudeći, napreduju po planu. Rok završetka radova koji su započeli početkom svibnja je prosinac ove godine

Obilaskom gradilišta zapazili smo da je sa zapadne strane već gotov zemljani dio radova do budućeg hotela Marjan Hilton. Na drugom dijelu gradilišta od hotela Marjan do zgrade bivšeg hotela Ambasador najintenzivniji su podvodni radovi.

O dinamici gradnje proširenja zapadne obale informaciju nam je dao zamjenika gradonačelnik Splita Jure Šundov. On se nije upuštao u stručne ocjene dinamike radova i smatra da, po svemu sudeći, sve ide po planu.

'Grad Split kao investitor ima ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Konstruktor, u kojem su jasno naznačeni svi parametri, uključujući i dinamiku radova i rok završetka. Izvođač nije od nas tražio nikakvo produljenje roka za završetak radova, pa sukladno tome zaključujem da sve ide po planu. Kad bi izvođač eventualno tražio novi rok, to bi po ugovoru podrazumijevalo i penale za kašnjenje, pa ne vjerujem u tu mogućnost', ističe Šundov.

Za grad je informaciju o skorom završetku radova u gradskoj luci dobra vijest jer će to značiti ponovno integriranje područja Meja i Marjana u život grada i preduvjet za potpuni završetak hotela Marjan Hilton. Ovoga ljeta, kada je Split bio prebukiran turistima, itekako su falili kapaciteti tog hotela.

Isto važi i za susjednu lokaciju, bivši hotel Ambasador, na kojem, unatoč najavama od prije dvije godine da će se rušiti i graditi kopija zgrade sagrađene 1935, još nisu započeli nikakvi radovi. Taj dio je isto tako važan za integriranje zapadne obale u cjelinu gradske luke, no to je još kompliciranija priča od rekonstrukcije i dogradnje bivšeg hotela Marjan. Priča o hotelu Ambasador vjerojatno još dugo neće biti razriješena.