STARA GRADIŠKA

Talijanka prijavila hrvatskog policajca za silovanje

02.09.2011 u 17:51

Bionic
Reading

Brodsko-posavska policijska uprava nema nikakvih podataka o slučaju sedamnaestogodišnje djevojke iz Padove koja je graničnog policajca s prijelaza Stara Gradiška prijavila zbog navodnog silovanja.

 Riječ je o informaciji koju su u četvrtak prenijeli brojni talijanski mediji ne precizirajući kada se ovaj gnusni događaj zbio niti navodeći identitet Talijanke koja je podnijela prijavu protiv hrvatskog policajca.

'Nemamo nikakvih informacija o navodnom silovanju niti o eventualnoj prijavi protiv policajca s graničnog prijelaza u Staroj Gradiški. Sve što znam o tom slučaju pročitao sam na internetskim portalima. Optužbe su u svakom slučaju veoma ozbiljne i otkako sam ja načelnik ne pamtim da se na području ove policijske uprave dogodilo nešto slično – rekao nam je načelnik PU brodsko-posavske Darko Petek.

Talijanski portali pišu kako se djevojka sa svojim dečkom prije nekoliko dana vraćala s ljetovanja provedenog u Bosni i Hercegovini. Vozeći se prema Italiji, oko 3 sata ujutro stigla je na granični prijelaz Stara Gradiška i tada se dogodilo seksualno zlostavljanje.

Naime, policajac je dvoje mladih Talijana zaustavio na graničnom prijelazu, a nakon što je kod njih pronašao jednu bocu alkoholnog pića, naredio im je da pođu s njim u službene prostorije. Djevojka je izjavila kako je petnaestak minuta ostala sama s policajcem koji je to vrijeme iskoristio za seksualni napad. Ne govoreći ništa, šokirana mlada Talijanka sa svojim je partnerom nastavila put kući u Padovu. Puna dva dana u sebi je skrivala strašan događaj s hrvatske granice. Tada se slomila i sve ispričala majci, a idući dan su zajedno otišle u sjedište policije u Padovi.

Talijanski policajci potvrdili su da su zaprimili prijavu i odmah je proslijedili nadležnom tužiteljstvu. Nakon što je ispričala što joj je sve policajac učinio, djevojka je odvedena i na liječnički pregled. Liječnici su utvrdili da je u teškom stanju šoka, zbog čega joj je odmah pružena psihološka pomoć.

Istragu je preuzeo padovanski tužitelj Benedetto Roberti koji je sve informacije odmah proslijedio talijanskom ministarstvu vanjskih poslova preko kojeg bi sa slučajem trebala biti upoznata i hrvatska strana.

Krajem srpnja hrvatski su granični policajci na istarskom prijelazu Plovanija susreli sa sličnim optužbama. Tada su, podsjetimo, Slovačke turistkinje bile optužile graničnog policajca da je od njih tražio oralni seks kako bi ih pustio u Hrvatsku. Nakon alarmiranja policije i medija, turisti su pronađeni i utvrđeno je da je sve bio nesporazum.

Kada je granični policajac pitao: "Ima li kod cura droge?", Slovaci su čuli da je rekao "kocura" što je na slovačkom jeziku vulgarni izraz za muški spolni organ.