Hrvatska PANIKA U SPLITU

Piroman ponovno pokušao zapaliti Marjan!

Oko deset sati ujutro ponovno je izbio požar u splitskoj park šumi Marjan, treći u posljednjih mjesec dana, no hitnom intervencijom četrdesetak gasitelja u vrlo kratkom vremenu ga je uspjelo lokalizirati. Vatrogasci su konsternirani jer je očigledno da postoji piroman koji uporno pokušava izazvati katastrofu

Vatra je buknula na sjevernim obroncima splitskog brda, u blizini Židovskog groblja i prve marjanske vidilice. Zasad nema konkretnih informacija o opožarenom području, no po izjavi zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Split Felicija Parčine ono je 'relativno malo'.

'Svi smo jako osjetljivi na Marjan, pluća grada Splita, pa nam je nevjerojatno da postoji netko tko bi ga želio uništiti. Nadam se da će policija što prije pronaći počinitelja', kazao nam je Parčina.

Na Marjanu je u kolovozu gorjelo dva puta u nekoliko dana, a istragom je utvrđeno da se radi o namjernom izazivanju požara. Piroman još uvijek nije pronađen. Splitska gradska vlast nakon toga najavila je da će od iduće godine u sustav protupožarne zaštite biti uključeno osam novih nadzornih kamera.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još