Hrvatska KANAL DUNAV - SAVA

Kosor izvukla još jedan Sanaderov projekt iz naftalina

Nakon što je objavila da se vraća gradnji Pelješkog mosta premijerka Jadranaka Kosor izvukla je iz naftalina još jedan predizborni projekt svog prethodnika Ive Sanadera i objavila je da iduće godine počinje gradnja kanala Dunav - Sava, a kao preduvjet Vlada je prihvatila Prostorni plan područja posebnih obilježja višenamjenskog kanala, izvještava Novi list

Projekt će za razvoj Slavonije i Istočne Hrvatske, pohvalili su se u Vladi, imati značaj koji je za Južnu Hrvatsku imala izgradnja autoceste, a premijerka je podsjetila kako se o njegovoj gradnji počelo raspravljati još 1737. godine, prenosi Novi list. Projekt je vrijedan 950 milijuna eura, obuhvaća dvije županije i 12 jedinica lokalne samouprave, izgradit će se pet luka i pristaništa i 23 cestovna i pješačka mosta, najavila je Kosor.

Kanal će povezati tri hrvatske rijeke – Dunav, Savu i Dravu, bit će dio 570 kilometara složenog prometnog koridora Podunavlje – Jadran s kombiniranom riječno – željezničkom vezom, čime će se Hrvatska bolje povezati sa Srednjom Europom, objasnio je ministar Branko Bačić. Uz to će pomoći navodnjavanju 35.750 hektara poljoprivrednog zemljišta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još