TAJNA GUVERNEROVA DOMA

Kuća nema uporabnu dozvolu i otkupljena je za 2,1 milijun kuna

Bionic
Reading

Marija Rohatinski, supruga guvernera HNB-a Željka Rohatinskog,pojasnila je u razgovoru za Poslovni dnevnik zašto je svoju špeditersku tvrtku ROMAH prodala dugogodišnjem prijatelju, vlasniku Agrokora Ivici Todoriću kao i zašto guverner u imovinskoj kartici nije naveo kuću na zagrebačkom Gornjem Bukovcu koja je donedavno bila u vlasništvu tvrtke koju je prodala

'Moj suprug nikad u javnosti ništa nije tajio, vidjeli ste koliko je ta kuća skromna. Imam 38 godina staža, a on 37. Zar mi ne smijemo imati kuću vrijednu 250.000 eura? S time da sam ja 20 godina privatna poduzetnica. To je prestrašno kako nas se razvlači, kazala Rohatinski, za Poslovni dnevnik

Dodala je da Todorića poznaje još iz studentskih dana i da joj je Agrokor, dok je Romah bio u njenom vlasništvu bio jedan od važnijih klijenata.

'Moja tvrtka je 2004.godine kupila je kuću. Ne znam zašto je ta kuća sad kamen spoticanja, ona je u posjedu Romaha već sedam godina. Mislim da je sve uredno navedeno u njegovoj imovinskoj kartici i on je tu i naveo da ja imam tvrtku Romah. Nikad to nije tajio. Koliko znam, prema zakonu se podaci ažuriraju jednom godišnje i on se spremao to učiniti na kraju ove godine. A promjena je da sam tvrtku prodala Agrokoru i pritom kao fizička osoba otkupila kuću', tvrdi Marija Rohatinski.

Kao razlog za prodaju tvrtke navodi loše poslovanje, ali i činjenicu da je oboljela od karcinoma zbog kojeg je bila na operaciji.Kuću je kaže kupila, sredstvima tvrtke, za 250.000 eura i smatra da je sve čisto jer je prodala tvrtku i otkupila kuću kao fizička osoba. Međutim u zemljišnim knjigama kao vlasnik se navodi Anto Stojaković.

'Od njega smo kupili kuću koja još nije uknjižena i borimo se s tom legalizacijom. Nismo upisani jer kuća još nema uporabnu dozvolu. Anto Stojaković se obvezao da će nam pomoći oko papira; kad smo pronašli kuću koja nam odgovara, morali smo brzo to rješavati. Mi smo kuću isplatili, stvar stoji u gruntovnici. Sad se borimo s uporabnom dozvolom. Stojaković nam je rekao da će pomoći oko uknjižbe, ali se u posljednje vrijeme ne javlja', kazala je Rohatinski i dodala da sa suprugom nikad ne razgovara o poslu te da on nije znao da je ona tvrtku prodala Todoriću.

Romah je Todoriću, kaže, prodala u ožujku ove godine i pritom je zadržala, odnosno otkupila kuću. 'Cijena transakcije je jednaka vrijednosti kuće. Dakle, ja sam u toj priči zadržala kuću čija je vrijednost 250.000 eura.

U tvrtki Romah prema njenim riječima najvrednija je bila kuća, a operativno poslovanje zapravo je prodala za kunu. 'Vrijednost kuće je 283.000 eura s vrtom, a ja sam je otkupila za 2,1 milijun kuna', zaključila je Rohatinski.