MRSIĆ: IGNORIRAJTE IH

Stigle nove uplatnice za vrtić!

29.08.2011 u 11:53

Bionic
Reading

Famozne uplatnice za vrtiće, nnih 33 tisuće, stigle su jutros u zagrebačke predškolske ustanove. Na njima nisu kao do sada iznosi od 200 za jaslice tj. 400 kuna za vrtiće, već cijene izračunate prema Bandićevom modelu. Mirando Mrsić, SDP-ov član zagrebačke Skupštine pozvao je roditelje da vrtiće plaćaju po dosadašnjim cijenama te da ignoriraju nove uplatnice

Uz činjenicu da Bandićeva odluka nema pravnog temelja tj. da su gradski zastupnici, ali i tri nadležna ministarstva, Bandićev model odbila, sporna je i činjenica da je na novim uplatnicama stoji da je riječ o akontacijskoj rati.

'Gradonačelnik ne poštuje odluke predstavničkog tijela. Skupština će poduzeti korake u skladu sa svojim ovlastima', rekao je Mrsić za tportal ne precizirajući o kojim je preostalim koracima riječ. O tome će vjerojatno raspraviti na hitno sastanku u Skupštini ovoga tjedna.

Činjenicu da je Bandić usluge predškolskih ustanova naplatio po akontacijskom modelu, Mrsić komentira sljedećim riječima: 'Ne možete poslati akontaciju za izvršenu uslugu nego za onu koja će biti izvršena. To je pravno neutemeljeno. On je s ovim je dokazao da su djeca voda struja, plin… Djeca su stvarna i mi ćemo inzistirati na starim cijenama.'

Mrsić stoga poziva roditelje da plaćaju vrtiće prema starom cjeniku od 200 tj. 400 kuna. Hoće li oni roditelji koji su do sada plaćali 400 kuna, a po Bandićevom modelu imaju besplatni vrtić prihvatiti njegov savjet i na uplatnice upisivati veći iznos, Mrsić kaže kako to ne može predvidjeti. No vjeruje da je takvih roditelja malo. Kaže, većina onih koji će po novom imati besplatni vrtić, imali su ga i do sada.

Uplatnice će roditelji dobiti u kuverti kako bi se zaštitila njihova privatnist a prilikom preuzimanja roditelji će se morati i potpisati. Uz uplatnice roditelji će dobiti i pismo Milana Bandića u kojima pojašnjava razloge za nove cijene. Mrsić to pismo još nije vidio, no zaključuje kako je riječ o još jednom preizbornom triku zagrebačkog gradonačelnika.