POTROŠENO 7 MILIJUNA KUNA

Gotovi radovi na Slavonskoj aveniji

28.08.2011 u 22:48

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić večeras je otvorio obnovljenu Slavonsku aveniju na kojoj je rekonstruiran i proširen sjeverni kolnik od Ulice Hrvatske bratske zajednice do Savske ceste, rekonstruirana komunalna infrastruktura te obnovljena pješačko-biciklistička staza, a ukupna vrijednost radova je oko sedam milijuna kuna

Voditelj projekta i gradonačelnikov savjetnik Đorđe Pavlica izjavio je da su radovi trajali 30 dana, a za čitavo vrijeme odvijanja radova promet je tekao, osim zadnjih 30-ak sati kad se polagao završni sloj asfalta.

Kazao je da se uspjelo u nastojanju da radovi završe prije 1. rujna. Naglasio je kako je izvedena rekonstrukcija postojećeg sjevernog kolnika i izgradnja trećeg kontinuiranog prometnog traka od postojeće sjeverozapadne rampe raskrižja Slavonska avenija-Hrvatske bratske zajednice do sjeveroistočne rampe raskrižja Slavonska avenija-Savska cesta ukupne dužine oko 800 metara. Sjeverni kolnik u toj zoni proširen je za oko tri i pol metara.

Rekonstruirana je i postojeća komunalna infrastruktura - javna rasvjeta, elektroenergetske instalacije, semaforski uređaji i portali, prometna signalizacija, te je izvedena zaštita postojećih instalacija (DTK, toplovod).

U XIII. Vrbiku koji se spaja na Slavonsku aveniju, nogostup je uređen s jedne strane, a s druge stane izgradit će se u narednih nekoliko dana, jer su tek sad riješeni imovinsko-pravni odnosi, najavio je gradonačelnik Bandić. Tamo godinama nije bilo moguće izgraditi nogostup. Okupljenim stanovnicima je poručio kako je napravljen određeni pomak, a 'sve što dalje ne štima će u hodu rješavati zajedno'.

Gradonačelnik je istaknuo kako je prioritet grada problem Branimirove, od Zavrtnice do Heinzelove. Rekao je da namjeravaju do konca godine riješiti imovinsko-pravne odnose kako bi na proljeće iduće godine mogli spojiti Branimirovu ulicu. Istaknuo je da je drugi prioritet produžetak Ulice Ivana Lučića na Slavonsku aveniju. Rekao je da je zapreka tome što u Lučićevoj nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi i da će se to riješiti.

Predstavnici Mjesnog odbora Vrbika iznijeli su zahtjev za izgradnjom bukobrana, uređenja društvenog doma, prostora za ambulantu i mjesnu samoupravu te izgradnjom nadstrešnice kod Hypo centra.