DOMOLJUBLJE NEMA CIJENU

Direktor Croatia filma oblijepio zemlju hrvatskim zastavama

27.08.2011 u 07:53

Bionic
Reading

Jumbo plakati s Hrvatskom zastavom prije desetak su dana preplavili Hrvatsku. Nije riječ o početku predizborne kampanje; plakat s politikom nema veze, ali ima s domoljubljem Željka Zime, direktora Croatia filma

Ideju za postavljanje ovakvih plakata dobio je prije dvije godine kada je zaključio da ljudi ne znaju koje državne praznike slave, što je išlo ukorak sa sve manjim brojem hrvatskih zastavama na pročeljima.

'Ja mislim da čovjek ponekad želi reagirati na stanje oko sebe. Ovim sam samo želio reći da volim svoju domovinu', rekao nam je Zima. Ističe da nije riječ o političkoj poruci, već o čistom domoljublju.

Kaže da je razočaravajuće da u dane koji su značajni za domovinu nitko ne drži do dostojanstva koje, kaže Zima, drugi narodi imaju. 'Kada dođete u Ameriku za Dan nezavisnosti, američka zastava izlazi iz svakog kutka, a mi smo na svoj barjak zaboravili', kaže direktor Croatia filma te najavljuje sličnu akciju i narednih godina.

Kada je sve manje zastava na zgradama, Zima je odlučio iz svoga džepa platiti zastave na jumbo plakatima i, kako kaže, 'pokazati da barjak postoji i da postoje dani kada se s pijetetom treba sjećati onih koji su pridonijeli stvaranju Hrvatske'.

Koliko je za plakate izdvojio, Zima nije želio otkriti no zaključuje: 'Dosta je koštalo. No netko ima jahtu, a ja to nemam, ali imam svoje radosti.'