PRITIŠĆU JE NOVI DOKAZI

Bianca Matković ponovo u USKOK-u zbog 'crne bilježnice'?

26.08.2011 u 09:41

Bionic
Reading

Nakon što je prije skoro mjesec dana bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević Uskoku predala svoje bilješke u kojima su bile zabilježene sve transakcije iz tzv. crnog fonda stranke, pritom u potpunosti priznavši postojanje takvog fonda, Uskok bi neke od članova nekadašnjega vrha stranke uskoro mogao ponovno pozvati na saslušanje. Među njima su, doznaje Vjesnik, Darko Milinović i Bianca Matković

Bilješke potkrepljuju raniji iskaz Branke Pavošević te Uskok sada želi ispitati svjedoke zbog te nove okolnosti. Prije svega riječ je o svjedocima koji su poricali da su primali dodatak na plaću, a među njima je i Bianca Matković

Naime, u vrijeme dok je u slučaju Fimi medija još uvijek imala status svjedoka, Pavošević je Uskokovim tužiteljima priznala da je iz fonda, koji se punio uglavnom novcem izvučenim iz javnih poduzeća preko Fimi medije, isplaćivao dodatak na plaću nizu HDZ-ovih zaposlenika, ali i visokim dužnosnicima stranke, Darku Milinoviću i Bianci Matković. Oni su tu informaciju u medijima demantirali, piše Vjesnik.

Matković: Odazvat ću se pozivu USKOK-a

Bianca Matković nije pretjerano htjela komentirati informaciju da bi uskoro mogla biti pozvana u USKOK na ponovno ispitivanje zbog afere Fimi media. 'Ako dobijem poziv, odazvat ću se kao i prošli put', kratko je za HRT rekla Matković.

Međutim, Pavošević je tada izjavila da je bilješke uništila po nalogu Ive Sanadera, u što Uskok nikada nije bio povjerovao. Prije mjesec dana kada je uhićena Pavošević je, međutim, 'promijenila ploču' te Uskok odvela do mjesta gdje je pored kuće jednog bliskog rođaka u istočnom djelu Zagrebačke županije doslovno zakopala bilješke u zemlju.

Tako je Uskok zapravo došao do onoga što je od bivše blagajnice i najviše tražio - konkretne uplatnice, koje su odmah postale dio sudskoga spisa u slučaju 'Fimi medija' i koje, za razliku od usmenog iskaza Branke Pavošević, na sudu imaju puno veću težinu kao dokaz.

Kako Vjesnik neslužbeno doznaje, bilješke potkrepljuju raniji iskaz Branke Pavošević te Uskok sada želi ispitati svjedoke zbog te nove okolnosti. Prije svega riječ je o onim svjedocima koji su poricali da su primali dodatak na plaću, a među njima je i Bianca Matković.