ŠEF HSLS-a O PRETKAMPANJI

Kosor: Karamarko kao pojedinac nema nikakve šanse

26.08.2011 u 08:50

Bionic
Reading

'Karamarko ima samo jednu političku perspektivu – djelovati kao dio HDZ-a. Kao pojedinac nema apsolutno nikakve šanse. Začuđuje me da priča kako je antikomunist, a godinama je bio šef kabineta Stjepana Mesića. Sad vi sami procijenite kakve su to promjene u političkom djelovanju i stavovima', rekao je predsjednik HSLS-a

Šef HSLS-a Darinko Kosor, poznato je, nije zadovoljan radom Vlade i njenim programom gospodarskog oporavka – Hrvatska će, ako se u dogledno vrijeme ništa ne promijeni, tvrdi, za pet godina završiti kao Grčka - međutim, najavljujući sinoć u Slatini pretkampanju HSLS-a, jednako je nezadovoljan i ponuđenim odgovorima glavne oporbene koalicije.
'To što rade zadnjih godinu dana je daleko ispod očekivanja građana. U provođenju pretkampanje kvalitetom su ispod razine HDZ-a i to je tragično. S jedne strane imate HDZ koji je skoro uništio hrvatsko gospodarstvo i doveo zemlju u krizu, s druge imate glavnu oporbenu koaliciju koja ne pokazuje da bi, u slučaju pobjede na izborima, išta bilo drugačije', rekao je Kosor.

Imajući na umu dvije, u medijima najzastupljenije stranke, kaže kako se Hrvatskoj opet događa izborna nepogoda – građani će i ovoga puta više glasovati protiv nego za. Ne želi da se u Hrvatskoj vodi kampanja retorikom kakvu trenutačno vode HDZ i SDP, raspravljajući o tome tko kakav meni ima u restoranu ili tko je kome rekao da laže. 'To je na sramotu i lijevih i desnih u Hrvatskoj', rekao je, a HSLS na nacionalnoj razini neće koalirati s HDZ-om. To se, međutim, ne mora odnositi na lokalne sredine niti znači da će tako ostati zauvijek.


Karamarkove izjave u medijima čude Kosora

Odgovarajući na upit novinara, komentirao je i najave ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka o njegovom političkom angažmanu.

'Karamarko ima samo jednu političku perspektivu – djelovati kao dio HDZ-a. Kao pojedinac nema apsolutno nikakve šanse. Začuđuje me da priča kako je antikomunist, a godinama je bio šef kabineta Stjepana Mesića. Sad vi sami procijenite kakve su to promjene u političkom djelovanju i stavovima.'

Hrvatska iz krize neće tako skoro

'Iako nas iz Vlade RH pokušavaju uvjeriti kako smo već izašli iz krize, radniku, seljaku ili poduzetniku to ne izgleda tako – situacija s likvidnošću je puno gora nego što je bila 2010, a svi vidimo da će i gospodarski rast biti između nula i jedan posto - što je manje od svih zemalja u našem okruženju koji bilježe rast od tri i više posto. Znači, nije i neće nam tako brzo biti dobro', zaključio je Kosor.