Hrvatska NEDJELJA - 16. LISTOPADA

Raspisani izbori za novog gradonačelnika Varaždina

Varaždinci će gradonačelnika birati u nedjelju, 16.listopada, a istog će se dana na prijevremenim izborima birati načelnik Općine Sibinj

Vlada je na današnjoj sjednici, između ostalog, donijela i Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Varaždina te općinskog načelnika i zamjenika općinskog načelnika Općine Sibinj.

Da bi izašao iz Remetinca, Ivan Čehok podnio je ostavku na dužnost gradonačelnika Grada Varaždina koja je zaprimljena u gradskim stručnim službama 19. srpnja. Dvadesetak dana kasnije, točnije 11. kolovoza, stručne službe Općine Sibinj zaprimile su ostavka načelnika Općine Ivice Batinića.

'Sukladno odredbi članka 8. stavka 1. Zakona o izborima općinskih načelnika, gradonačelnika, župana i gradonačelnika Grada Zagreba, ako mandat općinskih načelnika, gradonačelnika, župana i gradonačelnika Grada Zagreba prestane prije isteka mandata, raspisat će se prijevremeni izbori. Za dan provedbe izbora određuje se nedjelja, 16. listopada 2011. godine', stoji u priopćenju sa 146. sjednice Vlade Republike Hrvatske.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još