JOSIPOVIĆ S VRHA IVANŠČICE

'Pozivam Vladu da brine o vojnim objektima'

25.08.2011 u 17:30

Bionic
Reading

Iako se nismo usuglasili oko Kosova, podržavam svaki dijalog koji se vodi u dobrom duhu i namjerama, rekao je predsjednik Ivo Josipović osvrćući se na posjetu predsjednice Vlade Jadranke Kosor najmlađoj državi na Balkanu

Boravak hrvatskog izaslanstva na Kosovu, gdje je održan i gospodarski forum poduzetnika dviju država, bio je jedini politički događaj kojeg je Josipović komentirao tijekom posjete Ivancu, odnosno na Ivanščici. U prvom su planu, naime, bili lokalni projekti i problemi za koje je nužno uključenje države.

U ivanečkoj Gradskoj vijećnici predsjednik je upoznat s najvažnijim gradskim programima i projektima za koje se državna potpora bezuspješno traži već godinama. U prvom redu riječ je o stavljaju u funkciju bivšeg vojnog kompleksa na Ivančici koji je gotovo potpuno opustošen zadnjih dvadesetak godina. Usprkos tome, Grad Ivanec ne uspijeva doći u njegov posjed ni nakon gotovo cijelog desetljeća, koliko traje prepiska s mjerodavnim državnim organima. Isto tako predstavnici Grada Ivanca upozorili su i na pitanjem poslovnog prostora u braniteljskoj zgradi u Gajevoj ulici koje bi željeli urediti te besplatno staviti na raspolaganje braniteljskim udrugama i udrugama koje okupljaju invalide i osobe s posebnim potrebama.

Uz Josipovića, radnom sastanku s domaćinima, ivanečkim gradonačelnikom Miloradom Batinićem te varaždinskim županom Predragom Štromarom, nazočni su bili i predsjednikov savjetnik Vladimir Lončarević te savjetnica za gospodarstvo Helena Kasanić.

U stanje bivšeg vojnog kompleksa na vrhu Ivanščice, kojeg bi Grad Ivanec želio staviti u funkciju razvitka planinarskog turizma, Josipović se neposredno uvjerio tijekom obilaska najviše planine Hrvatskog zagorja. Tom prilikom obećao je da će se založiti da bivši vojni objekti dobiju primjeren sadržaj.

Nakon posjete Ivancu, predsjednik će u večernjim satima obići Varaždin, odnosno Špancirfest, kojeg tradicionalno posjećuje.