Hrvatska ŠTEDIMO ENERGIJU

Sat za naš planet

  • Autor: tportal.hr
  • 24.3.2009 14:32:04
  • 24.3.2009 13:32:28

Svjetski fond za prirodu (World Wide Fund for Nature - WWF) pokrenuo je još jedan projekt u Republici Hrvatskoj. Radi se o svjetskoj kampanji uštede energije pod nazivom Sat za naš planet (Earth Hour); cilj joj je očuvanje klime, odnosno ublažavanje klimatskih promjena

Inicijativu je 2007. pokrenuo gradonačelnik Sidneyja simboličnim gašenjem rasvjete glasovite Opere i niza drugih gradskih objekata na sat vremena. Inicijativa je prerasla u kampanju koju WWF organizira u nizu svjetskih metropola.

Ovim se činom svjetskim vođama na summitu u prosincu ove godine, u okviru UN-ove Konvencije o klimatskim promjenama, šalje poruka da donesu učinkovitiji međunarodni sporazum. Cilj Sata za naš planet u 2009. je doseći milijardu ljudi u 1.000 gradova diljem svijeta.

Poglavarstvo Grada Zagreba odazvalo se pozivu i partner je WWF-a u ovoj kampanji. Sat za naš planet održat će se 28. ožujka 2009. od 20.30 do 21.30 sati, a tom će se prigodom održati unplugged koncert ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta na kojoj će se također ugasiti svjetla.

Medijski pokrovitelji projekta su: Nova TV, Outdoor Akzent, Večernji list, Radio 101 i tportal.hr.

Više o samom projektu pogledajte na www.earthhour.org.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još