ČOVJEK OD AKCIJE

Milanović se tajno sastao s libijskim pobunjenicima

24.08.2011 u 13:22

Bionic
Reading

Iako bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić i dalje pokušava posredovati između Gadafija i velikih sila, bez obzira na to što je sve izvjesnije da je njegovu režimu došao kraj, Zoran Milanović, vođa oporbe i ozbiljni aspirant na mjesto budućeg premijera, odavno je shvatio da bi bilo dobro stvoriti kontakte s libijskim pobunjenicima.

'Milanoviću su ugledni Zagrepčani s vojnom prošlošću doveli dvojicu predstavnika pobunjeničke vlade i on ih je primio. Nije to bilo ništa više od upoznavanja, ali i situacija je bila takva da se ništa i nije moglo dogovarati', ustvrdio je izvor Večernjeg lista blizak vrhu SDP-a.

Ta se ovaj neobičan susret doista dogodio, potvrdila je za tportal glasnogovornica SDP-a Ivana Grljak. Detalji susreta, teme razgovora kako i imena posrednika te libijskih sudionika i dalje su tajna. Grljak je samo otkrila da je do susreta došlo na obostranu inicijativu u lipnju, kada su pobunjenici bili u defenzivi i kada se činilo da se nikada neće dokopati Tripolija. No, sada se sve preokrenulo i nova libijska vlada sigurno će ovakve geste znati cijeniti.