Hrvatska SUSRET S MERKEL

Popijač: Ne želimo biti jeftina radna snaga!

Ministar gospodarstva Republike Hrvatske Đuro Popijač u razgovoru za treći 'Dnevnik' Hrvatske televizije izjavio je da je glavna tema razgovora na večeri tijekom posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel Hrvatskoj bilo širenje gospodarske suradnje između Hrvatske i Njemačke

'Transparentnost i pravna sigurnost temelj su svakog pravnog sustava i jedan od najnužnijih preduvjeta za razvoj gospodarskih odnosa i gospodarstva u cjelini. Jednako je to važno i za investitore i za poduzetnike koji rade u našem gospodarstvu', rekao je ministar Popijač naglasivši da se s njemačkim investitorima otvoreno razgovara o ulaganju u energetiku, infrastrukturu, transport i promet.

'Na večeri je najviše govora bilo o industrijskim investicijama i o sektorima u kojima se mogu privući njemački investitori. Gospođa Merkel najviše je zanimanja pokazala u području automobilske industrije, odnosno izradi raznih komponenti, kao i za nastavak suradnje u strojogradnji i elektrostrojarstvu te svemu onom što je Hrvatska naslijedila iz bivše države', dodao je Popijač.

Ministar Popijač kazao je da Hrvatska ne želi biti mjesto jeftine radne snage i najjeftinijih radnih mjesta.

'Hrvatska je vrlo kvalitetno područje za one poslovne projekte koji nose veću vrijednost. Hrvatska ima dobru, kvalitetnu radnu snagu i svakako je pogodna za onu vrstu investicija koja se neće bazirati na jeftinoj radnoj snazi', zaključio je ministar Popijač.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još