VRUĆE I SPARNO

Oprez, danas i do +39!

21.08.2011 u 10:02

Bionic
Reading

Državni hidrometeorološki zavod najavio je da će temperature danas u Hrvatskoj iznositi u unutrašnjosti između 30 i 34, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 34 do 39 °C

Kod Vrgorca +41

U kotlini rudnika Paklina, nedaleko od Vrgorca, gdje se ovaj vikend održava Moto party, moto kluba 'Dvi kule' iz Vrgorca, izmjerena je temperatura od 41 stupanj Celzija. Vrućine u kolovozu znaju u Dalmatinskoj zagori dosezati do 40 stupnjeva, no ovo je vjerojatno najviša temperaturna vrijednost izmjerena u proteklih nekoliko godina. (Jure Divić)

U Hrvatskoj će danas biti sunčano, poslijepodne samo ponegdje u kopnenom području uz malo oblaka. Vjetar slab, ujutro na Jadranu mjestimice umjerena bura, a poslijepodne uz obalu srednjeg i južnog Jadrana većinom umjeren jugozapadnjak, na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Bit će vruće i sparno, na Jadranu i vrlo vruće. Najviša temperatura u unutrašnjosti doseći će između 30 i 34, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 34 do 39° C.

Gužve u prometu

Svi koji kreću na put trebali bi dodatno pojačati oprez za slučaj da zapnu u prometnoj gužvi. Hrvatski autoklub izvijestio je da je pojačan promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, posebice na autocestama, naplatnim postajama i graničnim prijelazima.