PREMIJERKA U METKOVIĆU

Jambo hvali 'princezu' Kosor jer ima snage graditi bez dozvole

19.08.2011 u 14:47

Bionic
Reading

Otvarajući radove na nasipu uz Neretvu u Metkoviću, premijerka Jadranka Kosor najavila je da će se već za nekoliko tjedana nastaviti i gradnja kontroverznog Pelješkog mosta

'Razriješili smo sva pitanja vezana uz Pelješki most i stajalište je Vlade da ga treba graditi. Konačno smo zatvorili financijsku konstrukciju i sigurna sam da će radovi biti nastavljeni u rujnu. To je ključno opredjeljenje Vlade, za razliku od SDP-a koji najavljuje, ako dođe u priliku, zaustavljanje radova jer smatra da taj most nije potreban. Mi mislimo da jest', naglasila je Kosor.

Premijerka Kosor je u Metkoviću, gdje je označila početak gradnje sustava obrane od poplava na desnoj obali Neretve, dočekana više nego srdačno.

Metkovci su još pod dojmom prošle zime, kada su u više navrata bili pod vodom, a nasip dug devet kilometara, koji stoji 28,5 milijuna kuna, od listopada 2014, kada je planiran završetak, značit će im miran san.

'Hrvatska Vlada nikad nije imala premijerku koja ima snagu, viziju i budućnost i koja je rekla: 'Mi ćemo ovo odraditi bez građevinske dozvole jer nećemo dopustiti da nam se ljudi tope'', rekao je metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo.

'Već 41 godinu spominje se ovaj nasip, a onda je došla naša princeza, naša kraljica, i tada je Metkoviću sve procvjetalo. Vjerujte, da Jadranka Kosor ne sjedi na Markovu trgu, mi bismo čekali nasip još 140 godina!', pojasnio je Jambo.

Naime, umjesto građevinske dozvole poslužila je odluka hrvatske Vlade iz prosinca prošle godine, kada se ocijenilo da je stanovništvo uz Neretvu u neposrednoj opasnosti.

Na istom su se mjestu u Metkoviću tako našli Željko Žderić, direktor Konstruktora, izvođača radova, kojemu u listopadu počinje suđenje zbog malverzacija u pretvorbi, i ministar pravosuđa Bošnjaković, zajedno s Bačićem i Popijačem. Naime, premijerka je u petak u Metkoviću označila početak radova na zgradi Općinskog suda.