PAKAO I SLJEDEĆEG TJEDNA

Pripremite se na toplinski val i temperature do 37 °C

19.08.2011 u 10:45

Bionic
Reading

Svi oni koji su ostavili svoj godišnji odmor za kraj kolovoza definitivno su pogodili termin. Ovog nas vikenda očekuju tropske vrućine, a vladat će i sljedećeg tjedna

Ovog nas vikenda očekuju najtopliji dani i vrhunac kolovoških vrućina, što će se najviše osjetiti u Dalmaciji i Slavoniji, a pogotovo u dalmatinskom zaleđu, gdje bi se temperature mogle popeti do 37 °C.

Tijekom petka
će najviše dnevne temperature zraka biti od 31 do 36 °C. Lokalni pljuskovi mogli bi u poslijepodnevnim satima obradovati stanovnike unutrašnjosti, a oni u Podravini i Međimurju mogu očekivati i nevrijeme praćeno grmljavinom.

Subota
će biti izuzetno topla, pogotovo period u noći na nedjelju, kada se temperature u Dalmaciji neće znatno razlikovati od dnevnih. Očekuje se sunčano vrijeme, no mala je mogućnost poslijepodnevnih pljuskova u gorskim predjelima.

Do manjeg pada temperature doći će jedino u Zagorju i Međimurju, gdje bi dnevne temperature mogle biti niže od onih u petak za pet do osam Celzijevih stupnjeva. No zato će na Jadranu temperature biti i nešto više. Rade Popadić s portala Cro Meteo ističe da bi se živa u termometrima u hladu u Zagori u subotu mogla popeti na čak 37 °C.

Na Jadranu će noću biti slabe bure, danju će puhati slab maestral, no navečer se podno Velebita očekuje umjerena bura. Zbog toga se u Dalmaciji očekuje izuzetno topla i neugodna noć sa subote na nedjelju, a temperature neće padati ispod 30 °C.

U nedjelju ista priča - posvuda će biti vruće. U unutrašnjosti će jedino jutro biti nešto svježije, jer dnevni maksimalac bit će do 33, odnosno do 36 °C u Dalmaciji. Tijekom noći na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, a tijekom dana slab vjetar zapadnih smjerova.

Vruće vrijeme nastavit će se i sljedećeg tjedna. Temperature u unutrašnjosti bit će do 30 u unutrašnjosti, na Jadranu do 35 °C. 'Neće biti doslovno ni oblačka na nebu', kaže Popadić te zaključuje: 'Ovo je znak da je ljeto odlučilo produljiti svoj termin do kraja kolovoza, stoga su oni koji su se sada odlučili za godišnji odmor definitivno pogodili termin.'