ODABRAN IZVOĐAČ RADOVA

Najveći osječki trg bit će obnovljen u 400 dana za 23,4 mil.kuna

18.08.2011 u 12:24

Bionic
Reading

Trg slobode, najveći osječki trg, obnovit će osječka Gradnja za 23.372.857 kuna i za 400 radnih dana. Time je gradonačelnik Bubalo stao na kraj optužbama iz oporbenih redova da ništa ne čini za razvoj grada, na što je dosad odgovarao da je sve vrijeme krpao proračunske rupe svojih prethodnika

Za površinu od 12.000 četvornih metara (dužine 271 i širine cca 50 metara) sa svim sadržajima koje suvremeno gradsko središte treba imati, Gradnja d.o.o. Osijek ponudila je najbolje uvjete i cijenu desetak posto ispod tržišne. To je ključ njihova uspjeha na većini natječaja na kojima sudjeluju u posljednje vrijeme pa, za razliku od konkurenata koji smanjuju broj zaposlenih zbog nedostatka posla, oni grcaju u poslu i permanentno traže radnike građevinskih struka.

HEP-Toplinarstvo i Vodovod Osijek već postavljaju novu infrastrukturu kako bi obnova trga što prije započela, a gradske vlasti očekuju da će to biti već za desetak dana.
'Otvorenje obnovljenog trga planiramo krajem 2012. godine, oko Dana grada 2. prosinca. Važno je da se radovi izvedu kvalitetno i prema ugovorenim standardima, a ugovor potpisujemo bez valutne klauzule', našalio se gradonačelnik Krešimir Bubalo i podsjetio da je svu potrebnu dokumentaciju Grad platio 664.000 kuna, dok će za stručni nadzor Projektnom uredu Rechner isplatiti 69.500 kuna.

'Trg se proteže od Kapucinske do Ulice Hrvatske Republike i velik je kao dva nogometna igrališta. Sva parterna površina podijeljena je u pet manjih trgova koji čine cjelinu bogatu sadržajima, pa ćemo imati i vodeni zid i podne vodoskoke, zelenilo, dječje igralište sa sigurnosnim gumenim podom i paviljone, javni toalet, kafiće, trgovine i kiosk s terasom te velik prostor za okupljanje na kojem će se moći održavati javne manifestacije i skupovi, za što je vrlo pogodan jer je prometno izoliran', ustvrdio je Predrag Rechner, voditelj Projektnog studija.

Berislav Šmit
, predsjednik uprave Gradnje, ocijenio je da je rok od 400 radnih dana primjeren kompleksnosti i veličini projekta te da je ponosan što upravo njegova tvrtka radi na obnovi jednog od najvažnijih osječkih trgova.