FRANCUSKI NAPUTAK

Hrvatska mora naći kompromis sa Slovenijom

23.03.2009 u 16:05

Bionic
Reading

Hrvatska mora što prije naći kompromis kojim će riješiti spor sa Slovenijom i postati 28. članica Europske unije, u čemu joj Francuska nudi svaku pomoć, rekao je u ponedjeljak u Zagrebu nakon sastanka s hrvatskim ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Gordanom Jandrokovićem francuski državni tajnik za europske poslove u ministarstvu vanjskih i europskih poslova Bruno Le Maire

'Tri su poruke za Hrvatsku', rekao je. 'Prvo, mora postati 28. članica Europske unije. Drugo, treba vrlo brzo riješiti spor sa Slovenijom i mora se naći kompromis jer je kompromis način djelovanja EU-a. Treće, Francuska kao bivši predsjedatelj Unijom, spremna je i nadalje pružati pomoć Hrvatskoj', rekao je Le Maire.

Hrvatski ministar vanjskih poslova Jandroković zahvalio je Francuskoj na stručnjacima koje je Hrvatskoj stavila na raspolaganje i tako pridonijela njezinu približavanju EU-u.

Le Maire se u ponedjeljak već sastao s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom i predsjednikom Hrvatskoga sabora Lukom Bebićem, a tijekom dana će ga primiti i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.