SEKSIST KAĆUNKO

'Ženama je važniji pupak nego mozak'

16.08.2011 u 14:40

Bionic
Reading

Nakon što je biskup gospićko-senjski Mile Bogović dekretom napravio brojne rošade te izmiješao svećenike u župama Gospićko-senjske biskupije te uvrijedio i nanio nezadovoljstvo brojnim svećenicima, najveće je iznenađenje bilo uklanjanje don Anđelka Kaćunka iz Gospića, u malu i s tek 100-tinjak vjernika župu Kompolje i Brlog, nedaleko od Otočca

Kaćunko je ovu je odluku primio bez pogovora. Jučer je prvi put u Marijanskoj crkvi Blažene djevice Marije u Poljicima u Otočcu svetu misu predvodio i propovijedao don Anđelko Kaćunko u suslavlju s domaćim župnikom i generalnim vikarom biskupije mons. mr. Tomislavom Šporčić te don Jurom Ladišićem.

Pojavu don Kaćunka vjernici su pozdravili velikim aplauzom nakon čega se njegova propovijed između ostalog usmjerila na ženu.
Svake godine u Hrvatskoj nestaje po jedan grad od 10 tisuća stanovnika, a hrvatski narod ide prema groblju izumrlih europskih naroda.

'Budući da je ljeto, želim posebno istaknuti jednu vražju zamku, u koju vrag hvata najprije žene, a to je – suvremena moda. Đavao toliko ističe tijelo, tj. ljudsko meso, kako bi čovjeku odvratio pozornost od duha i uma. Zato je đavao postigao da je mnogim ženama važniji pupak nego mozak. Pa pogledajte samo kako se prostačka moda udomaćila već i u crkvama. Mediji se rugaju našim poticajima na čednost (mnogi više i ne znaju što je vrlina čednosti!), a kršćani su se već naviknuli na tzv. crkvenu golotinju', poručio je s oltara Kaćunko.

Kaćunko je preporučio i novo obiteljsko pravilo koje treba biti: 'Krunica, ne sapunica!'