Hrvatska NIJE U ŠOLDIMA SVE

Nadbiskup Barišić kritizirao rad nedjeljom

Nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić, služeći u povodu blagdana Velike Gospe večeras misu na otvorenom ispred crkve Gospe od Pojišana u Splitu, u propovijedi je kritizirao rad nedjeljom te je upozorio na opasnosti za društvo koje donose rastave brakova

Zauzevši se za 'veću promociju braka i obitelji u društvu', nadbiskup Barišić je u propovijedi zapitao: 'Kakva je , primjerice, društvena investicija za obitelj i brak radna nedjelja?'

'Četvrta Božija zapovijed parafrazirana na naše društvo ovako bi glasila: poštuj brak i obitelj da dugo živiš i dobro ti bude na zemlji. Nije moguće graditi humano društvo samo zakonima i propisima, tržištem, profitom, proizvodnjom i potrošnjom bez duhovnih vrjednota, inače ćemo uvijek liječiti tek posljedice, a nikada prave uzroke naših kriza i problema', kazao je nadbiskup Barišić.

Po riječima nadbiskupa Barišića, bračna ljubav 'svojom toplinom hrani sredinu i postaje izvor svjetla u hladnom i individualističkom mentalitetu', a rastave 'negativno utječu na društvo u cjelini'.

'Nemoguće je sagledati sve posljedice rastave, kako za same bračne drugove, tako i njihovu djecu te bližu i daljnju rodbinu', kazao je mons. Barišić.

Nadbiskup Barišić je također zazvao Gospu od Pojišana u pomoć da budemo 'bolji ljudi i kršćani'.

'Blagoslovi sve ove naše obitelji da naše kuće i stanove pretvorimo u domove i kolijevke života da bismo hrvatskom tijelu i našem gradu Splitu, osobito mi kršćani svojom odgovornošću i solidarnošću, vjerom i uskrslom nadom dali i dušu na putu tvoga i našega uznesenja u nebo. Tvoji smo Majko, pomogni nam biti boljim ljudima i kršćanima', istaknuo je nadbiskup Barišić.

Prije mise nadbiskup Barišić je predvodio jednosatnu procesiju sa slikom Gospe od Pojišana koja se kretala od splitske katedrale ulicama do svetišta Gospe od Pojišana.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još