GUŽVA U PROMETU

Zastoji na autocestama, kolone na Lučkom

13.08.2011 u 17:20

Bionic
Reading

Pred čvorom Maslenica na autocesti A 1, u smjeru Zagreba vozi se u koloni oko 7 km zbog vrlo gustog prometa, izvijestio je popodne u 13,30 sati Hrvatski auto-klub

Zastoji su između Zagreba i Bosiljeva posebice pred čvorom Lučko - na ulasku je kolona oko 5 km, a na izlasku oko 10 km, pa se vozačima savjetuje da za izlazak koriste naplatu Demerje gdje se cestarina može platiti karticama i ENC uređajima.

Na autocesti A 1, zbog kolone pred naplatom Vrgorac, promet je preusmjeren na čvor Ravča. Na autocesti A 2 Zagreb-Macelj kolona je pred naplatom Trakošćan oko 2 km u smjeru graničnog prijelaza.

Jadranskom magistralom (D 8) od Splita prema Omišu vozi se u koloni oko 4 km te se vozačima savjetujeda koriste županijsku cestu preko Žrnovnice. Usporeno se vozi povremeno na Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu te Jadranskoj magistrali (D 8) u blizinama turističkih središta.

Pojačan je promet osobnih vozila u oba smjera na graničnim prijelazima Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa, Macelj, Bregana, Bajakovo, Stara Gradiška, Karasoviči, Metković i Slavonski Brod. Pojačan je promet u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu, Pagu te u lukama Zadar i Split.