Hrvatska LESAR UPOZORAVA

'Balon krediti' kada-tada past će na glavu građanima'

Predsjednik Hrvatskih laburista - stranke rada Dragutin Lesar na današnjoj konferenciji za novinare u Zadru nazvao je 'balon kredite' utegom koji će kada-tada pasti građanima na glavu, a dogovore između vlade i banaka nazvao je privremenom mjerom za smirivanje tenzija i to samo zbog predstojećih parlamentarnih izbora

Najavljene mjere kojima vlada i banke pokušavaju pomoći građanima koji imaju kredite u 'švicarcima', Lesar je ocijenio pokušajem da se aspirinom djeluje na metastaze. Ponovio je zahtjev stranke da se ukine valutna klauzula u Hrvatskoj, a od HNB-a zatražio da objavi valutnu strukturu pasive kamata.

'Jedino tako će se vidjeti gdje su se i u kojoj valuti zapravo zaduživale banke i koliki imaju ekstra profit zbog divljanja tečaja švicarskog franka', istaknuo je Lesar, dodavši kako se svi krediti moraju se pretvoriti u kunske kredite i to bez novih naknada banaka, jer dok god građani primaju svoje plaće i mirovine u kunama nitko od njih nema pravo tražiti da kredite vraćaju u stranoj valuti. Kuna je nacionalna moneta i tako se čuva nacionalni suverenitet, poučio je predsjednik Hrvatskih laburista.

Predsjednik zadarskog ogranka stranke Drago Čulina objavio je na konferenciji za novinare da je zadarski ogranak sinoć odlučio samostalno izići na parlamentarne izbore u 9. izbornoj jedinici.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još