NOVI INCIDENT NA BANOVINI

Pjevali četničke pjesme i prijetili hrvatskoj obitelji

12.08.2011 u 16:18

Bionic
Reading

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policajci iz Gvozda podnijeli su kaznenu prijavu protiv šest osoba iz sela Podgorje u općini Gvozd zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja

Istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičeni u noći između 23. i 34. srpnja, tijekom zabave u mjesnom društvenom domu, puštali glazbu uvredljiva sadržaja, a potom ispred i u dvorištu obiteljske kuće jedne peteročlane obitelji pjevali pjesme neprimjerenog i uvredljivog sadržaja (četničke pjesme).

Kako je priopćeno iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, tom su prilikom dva muškarca iz skupine prijetila obitelji da će im na kuću baciti bombu i zapaliti je, a potom su radi zastrašivanja bacili nekoliko petardi. Ta su dvojica prijavljena i zbog prijetnje.

Neslužbeno smo doznali da je riječ o skupini osoba srpske nacionalnosti, koje su prijetile hrvatskoj obitelji. Među izgrednicima su bile i dvije maloljetne osobe. Zabrinjavajuće je da je u posljednje vrijeme na području Banovine već zabilježen sličan izgred s nacionalističkim predznakom te da u takvim izgredima sudjeluje sve više mladih.