Hrvatska ŠEF HAC-A O NOVOJ AFERI

'Bebić kojega smo zaposlili nema veze s barbom Lukom'

Predsjednik uprave Hrvatskih autocesta Stjepko Boban pozvao je novinare u Makarsku, gdje se odmara, kako bi im rekao da je svih 10 novozaposlenih blagajnika na naplatnim kućicama u Vrgorcu ispunilo sve uvjete. Trojica su, kaže, branitelji, a tri su supruge ratnih invalida

'Netočno je da smo pri zapošljavanju 10 blagajnika za naplatne kućice u Vrgorcu oštetili hrvatske branitelje. HAC je upravo vodio računa o socijalnoj kategoriji, a prije svega o pravima branitelja. Zato želim demantirati napise koji posljednjih dana izlaze u medijima', poručio je Boban.

Iznio je podatak da su zaposlili petoricu muškaraca, od kojih su trojica branitelji, te pet žena. Tri su od njih supruge hrvatskih vojnih invalida, nesposobnih za rad. Boban objašnjava da su se rukovodili i kriterijem da smanje putne troškove, pa je zbog toga sedam novozaposlenih iz Vrgorca, a troje iz okolice.

O svemu tome će, kaže Boban, izvijestiti premijerku Jadranku Kosor, koja je već tražila očitovanje o cijelom slučaju. Izvještaj će joj na stolu biti u četvrtak.

Ipak, Boban potvrđuje da popis zaposlenih nije istovjetan onom koji je predložilo povjerenstvo HAC-a. Na pitanje zašto on ne vjeruje svom povjerenstvu, ističe da vjeruje, ali da uprava ima diskrecijsko pravo. Tvrdi da čovjek star 62 godine, koji je dobio posao, a preziva se Bebić i rodom je iz Metkovića, nema nikakve veze s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem. Kaže da su ga zaposlili uvažavajući njegove socijalne probleme. Šef HAC-a demantirao je da je među blagajnicama zaposlena i jedna žena koja se uopće nije javila na natječaj.

'Svi su se zaposleni javili na natječaj i ispunili uvjete', zaključio je Boban.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još