ROHATINSKI NEĆE U POLITIKU

'Zar vam izgledam kao netko tko jedno govori, a drugo radi?'

10.08.2011 u 07:54

Bionic
Reading

Guverner Željko Rohatinski kazao je da je čovjek od riječi te je, kao i ranije, odbacio najnovije medijske napise o svom političkom angažmanu ističući da se ne planira uključiti u političku arenu

'Zar vam izgledam kao netko tko jedno govori, a drugo radi? Ostajem pri onome što sam prvi put rekao kad je objavljeno da ću se politički angažirati. Nemam političkih ambicija niti ću se kandidirati na predstojećim parlamentarnim izborima i pri tome ostajem', kazao je guverner Rohatinski gostujući u središnjem 'Dnevniku' Hrvatske televizije.

Naime, za Rohatinskog se već duže vrijeme spekulira da će se kandidirati na predstojećim izborima, a prema najnovijim navodima koje je krajem prošlog tjedna objavio Jutarnji list, guverner je u izbornu utakmicu trebao ući na zajedničkoj listi s navodno nestranačkim ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom.

Iako je prema Jutarnjem listu Rohatinski svoju odluku trebao obznaniti krajem mjeseca, sinoć je hrvatski guverner kao i više puta dosad demantirao medijske spekulacije, ponovivši da se nema namjeru politički angažirati, niti će se, kako je napomenuo, predomisliti po tom pitanju.

U međuvremenu, HSLS-ov gospodarski strateg Josip Budimir u razgovoru s novinarom tportala potvrdio je da su čelnici njegove stranke razgovarali s guvernerom HNB-a o njegovu angažiranju na sljedećim izborima kao kandidatu HSLS-a za premijera, ali da je Rohatinski odbio njihovu ponudu.

'Nije to bio nikakav mamac za glasače i ta informacija nije izišla u javnost iz redova HSLS-a. Mi smo pokušali napraviti jedan savez kako bi se građanima ponudila mogućnost izbora nečega što bi bilo radikalan otklon od politike postojećih garnitura na vlasti i u opoziciji. Bilo je poprilično sukladnih razmišljanja, ali gospodin Rohatinski se nije odlučio za takvu avanturu i ulazak u političku arenu jer u ovoj zemlji to uistinu i nije angažman koji bi čovjek poželio', pojasnio je Budimir.