TVORNICE U STEČAJU

Ministar Popijač s radnicima Dalmatinke

07.08.2011 u 20:55

Bionic
Reading

U Uredu sinjskog gradonačelnika danas je održan sastanak predstavnika sinjske gradske vlasti, ministra gospodarstva Đure Popijača i tajnika u Ministarstvu Joze Sarača sa predstavnicima bivših radnika Dalmatinke d.d. u stečaju i Dalmatinke Nove d.d. u stečaju

Prema riječima predsjednika Odbora vjerovnika Dalmatinke d.d. u stečaju Branka Matića sastanak je trajao tri sata, a razgovor je bio konstruktivan.

‘Ministra Popijača i tajnika Sarača upoznali smo sa situacijom i događanjima u Dalmatinki od 2001. godine do danas i dogovoreno je kako će nam Ministarstvo gospodarstva pokušati iznaći neko rješenje za ovu tešku situaciju u kojoj se radnici nalaze’, kazao je Matić, dodavši kako je ovo bio prvi sastanak, a dogovoreno je kako će se održati još nekoliko sa tajnikom Jozom Saračem na kojima ćemo se informirati o svemu postignutom.

‘Mislim da su predstavnici Ministarstva gospodarstva shvatili u kakvoj se situaciji radnici nalaze i da im je potrebna pomoć. Naravno, teško je isplatiti sva potraživanja radnika, ali je rješenje da se dio potraživanja pokuša isplatiti radnicima i da se što prije privede kraju prodaja onoga što je ostalo od Dalmatinke’, rekao Branko Matić.

Inače, radnici su za današnji dan najavili mirni prosvjed kojim su željeli upozoriti državni vrh, koji je danas u Sinju na Alki, na probleme bivših radnika ove dvije tvornice. No, prije dva dana prosvjed je otkazan jer je dogovoren sastanak s ministrom.