Hrvatska BAJS ZADOVOLJNO TRLJA RUKE

Pola milijuna turista više nego u istom periodu lani

Ostvaren je povratak domaćeg gosta na hrvatska odredišta. Očekuje se i da će kolovoz nastaviti pozitivan trend

U prvih sedam mjeseci u Hrvatskoj je bilo gotovo pola milijuna više turista nego u istom razdoblju prošle godine. Samo u srpnju zabilježeno je tri milijuna dolazaka, odnosno gotovo pet posto dolazaka više, a evidentirano je gotovo 20 milijuna noćenja turista, što je povećanje od tri posto.

Ove turističke brojke predstavio je ministar turizma Damir Bajs na konferenciji za novinare u Starigradu istaknuo zadovoljstvo povećanjem broja gostiju i noćenja i to unatoč kišnim razdobljima, koja očito nisu utjecala na rekordnu sezonu koju je ministar Bajs danas ponovo najavio.

Prezentirao je i povećan broj domaćih turista čime je, kako je rekao, ostvaren povratak domaćeg gosta na hrvatska odredišta.

Ukupno je u prvih sedam mjeseci ostvareno je povećanje broja dolazaka i noćenja pa je tako evidentirano 6,2 milijuna dolazaka i povećanje od osam posto, te 33,5 milijuna noćenja, a što je povećanje za gotovo šest i pol posto.

Sve jadranske županije i Grad Zagreb u srpnju bilježe porast turističkih dolazaka.

U turističkim brojkama na Jadranu prednjače Splitsko-dalmatinska županija sa 7,8 i Zadraska sa 7 posto više dolazaka, dok Ličko-senjska ima 6,3 posto povećanje, Dubrovačko-neretvanska ima povečanje od 5,7 posto, Istra 3,4 posto, Kvarner 2,5 posto i Šibensko-kninska županija 1,3 posto.

- Možemo očekivati i da kolovoz bude bolji nego lani, a tu puno očekujemo od naših talijanskih gostiju, ali i od kampinga gdje unatoč lošem vremenu ne bilježimo minuse. Ovo su najbolje brojke u hrvatskom turizmu uopće, a i očito se isplaćuju naša ulaganja u promociju, ali i rad svih djelatnika u turizmu i ugostiteljstvu kojima ovim putem zahvaljujem, rekao je Bajs.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još